Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Reteta Thailanda: Fructe Exotice Gratinate

DivaHair

Thailanda - tara zambetului - este una dintre cele mai iubite destinatii de vacanta, in special in lunile de iarna. Multi vizitatori iubesc tara si pentru bucataria sa unica.

Bucataria thailandeza se distinge printr-o combinatie rafinata a aromelor iuti, acre, amare si dulci. Cele mai importante ingrediente sunt chili, ghimbir si galangal, o radacina care se mai numeste si ghimbir thailandez. Se poate adauga prospetime preparatelor prin lemongrass. Ca si consistenta thailandezii prefera:  lapte de cocos cremos, legume tari, taitei moi, tofu crocant si alune crocante. Pentru condimentarea ulterioara se adauga sosuri de chili picante sau usor dulci cat si sos de peste sarat.

Paste Curry

Cuvantul Curry a fost folosit initial in India pentru toate preparatele picante si aromate puternic de ierburi. Diferenta dintre pastele de curry din India si cele din Thailanda consta in faptul ca in Thailanda doar ierburi si condimente proaspete se folosesc, in timp ce in India se folosesc ingrediente uscate.

Pentru iutime responsabil este: chili, usturoi, radacina de galangal, coriandru si ceapa. Culoarea pastei de curry - rosu, galben sau verde - este data de culoarea ardeiului chili folosit.

Shan'shi Pasta de Curry Rosu este o pasta pentru gatit si condimentat obtinuta din ardei foarte iute rosu care, in functie de dozaj, ofera mancarii curry iutimea dorita.

Shan'shi Pasta de Curry Verde este o pasta pentru gatit si condimentat ce isi obtine gustul intensiv iute din ardei iute verde. In functie de dozaj puteti prepara o mancare curry cu o iutime usoara pana la intensa.

Fructe Exotice Gratinate

Timp de pregatire:  10 minute

Timp de gatire:  20 minute

Ingrediente:

- 100 ml Lapte de cocos Shan'shi
½ lingurita de ghimbir
1 mango
½ ananas
1 ou
1 lingura de zahar vanilat
2 cupe de inghetata de vanilie

Pregatire:

Cuptorul se va incalzi la 220 grade.

Se curata mango si ananasul in bucati mai mici si se aseaza intr-un vas iena mai mic. Laptele de cocos se amesteca cu ou, zahar si ghimbir si se va pune peste fructe.

Vasul se va pune in cuptorul incalzit pe sina din mijloc si se lasa 20 minute la cuptor. Se va servi cald si se va decora cu cate o cupa de inghetata de vanilie.

Sfat Shan'shi:

Pentru fructe exista mai multe alternative: papaya, portocale, fructul pasiunii. Pentru cei care prefera mai traditional pot folosi caise, pere, prune sau cirese.

Recomandare:

Laptele de cocos reprezinta un element principal in bucataria asiatica, in special in cea thailandeza. Acesta se obtine din pulpa de fruct a nucilor de cocos proaspete. Laptele de cocos Shan'shi se poate folosi la sosuri, supe, deserturi, bauturi cu lapte si la cocktail-uri cremoase.

Pentru mai multe detalii despre produse si retete, intra pe www.shan-shi.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!