3 Preparate raw vegan de exceptie

3 Preparate raw vegan de exceptie
Ioana Budeanu
Miercuri, 16.11.2011

Cuprins

Exista multe puncte de vedere pro si contra cand vine vorba de o alimentatie vegetariana, complet neprocesata. Unii sustin ca nu ne asigura toate vitaminele, mineralele, carbohidratii si proteinele necesare, insa exista si multe marturii ale persoanelor care au tinut diete raw vegan, care sunt foarte sanatoase, si care si-au schimbat complet stilul de viata. Inainte de a tine un astfel de regim va trebui sa ceri parerea unui specialist, insa asta nu inseamna ca nu poti sa te delectezi, din cand in cand, cu preparate raw vegan excelente pentru sanatatea ta.

 

Iata mai jos 3 preparate raw vegan de exceptie, perfecte pentru tine si familia ta:


1. Salata de tofu cu fructe de sezon

Aceasta salata este minunata ca si aperitiv, se prepara usor si are un gust minunat.

Ingrediente: o legatura de ruccola, 1 mar, 1 para, 100 g nuci, 150 g tofu, putin ulei de masline extravirgin, piper, sare, chili.

Mod de preparare:

- marul si para se taie cubulete
- ruccola se spala bine, se sterge cu un prosop de hartie si se aseaza pe o farfurie intinsa
- se pun deasupra fructele si branza tofu taiata cuburi
- se prepara o vinegreta din putin ulei, sare, piper, chili (si o lingurita de mustar, daca vrei sa fie mai cremoasa)
- se adauga vinegreta peste fructe si branza
- se presara nucile maruntite si ai obtinut o salata delicioasa, usoara si sanatoasa.

Salata de tofu cu fructe de sezon

2. Legume la tigaie

Aceasta reteta de meniu principal este mai putin raw, insa vegetariana 100% si merita incercata.

Ingrediente: o conopida mare, 500 g ciuperci, un ardei gras rosu, cateva rosii cherry, fulgi de migdale, seminte de susan, rozmarin, chimen, sare, piper, sos de soia.

Mod de preparare:

- conopida se desface in buchetele si se spala, la fel si ciupercile, ardeiul si rosiile cherry
- intr-o tigaie neaderenta se pun ardeiul taiat fasii, ciupercile taiate pe jumatate si conopida si se calesc cu 2 linguri de apa
- ciupercile trebuie sa scada la jumatate, apoi adaugati sosul de soia, sare, piper, rozmarin si chimen si lasati 2 minute sa se intrepatrunde gusturile
- adauga rosiile cherry intregi sau jumatati si mai lasa-le 2 minute pe foc
- mancarea se serveste calda sau rece, decorata cu fulgi de migdale si seminte de susan.
 
Legume la tigaie


3. Banana split vegetariana

Este un desert exceptional, care poate fi consumat cu incredere si de persoanele vegetariene, daca prepari reteta ca mai jos!

Ingrediente: o banana mare, 150 g fructe de padure, 50 ml lapte de soia, apa, putin zahar, 2 linguri cacao, margarina vegetala (un cub), fulgi de migdale, nuci, alune, fructe proaspete dupa gust.

Mod de preparare:

- fructele de padure se amesteca in blander cu laptele de soia, iar sosul obtinut se pune intr-un castron la congelator timp de 2-3 ore
- intr-o oala se pun 50 ml apa si o lingura de zahar si se lasa sa fiarba 2 minute, apoi se da oala de pe foc si se adauga o lingura de cacao, amestecand bine pana la omogenizare. Se adauga si margarina vegetala si va trebui sa ai in final un sos de ciocolata delicios.
- se trecere la aranjarea desertului: banana se taie pe lungime si se aseaza pe o farfurie intinsa sau intr-un castron special. Se adauga doua cupe din "inghetata" de fructe de padure cu lapte de soia, se stropeste cu sosul de ciocolata si se presara pe deasupra fulgi de migdale, nuci, alune, cocos, etc.
- se serveste cu cateva fructe de padure proaspete alaturi!
 
Banana Split

Care este reteta ta preferata?
 
 
 
Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 16.11.2011
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Miercuri, 16.11.2011
Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (24)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Andreea (anonim)
13 martie 2013 11:11

Ati inlocuit rucola din reteta cu salata creata?

Popovici Georgeta (anonim)
18 decembrie 2011 19:07

Eu sunt adepta raw vegan deoarece este o dieta sanatoasa cu ingrediente naturale si atat de hranitoare! Recomand acest tip de alimentatie!

Ne găsești pe