Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

3 retete delicioase cu quinoa, pentru toate mesele zilei

Alexa Galgau
In ultimii ani, quinoa a devenit un aliment foarte popular, datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii. Nutritionistii spun ca este o sursa completa de proteine, deoarece contine toti cei noua aminoacizi esentiali. In plus, quinoa se gateste si repede, iar preparatele din acest super aliment pot fi adevarate delicii culinare.

Iata 3 retete delicioase si pline de nutrimente, care contin quinoa si pe care le poti servi la mic dejun, masa de pranz si cina.

Mic dejun: quinoa cu lapte de cocos si fructe

Quinoa este o varianta de mic dejun satioasa, care te va satura pana la masa de pranz, fiind in acelasi timp si foarte sanatoasa.

Durata: 22 de minute
Numar de portii: 4

Ingrediente:

- 1/2 cana cu quinoa nepreparata
- 3/4 cana cu lapte de cocos
- 2 linguri de apa
- 1 lingura de zahar brun
- sare
- 1/4 cana cu fulgi de cocos
- 1 cana cu capsune feliate
- 1 cana cu felii de banana

Mod de preparare:

1. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

2. Se curata quinoa in mai multe ape, apoi se amesteca cu laptele de cocos, apa, zaharul brun si sarea intr-o tigaie medie si se aduce in punctul de fierbere. Se da focul mai mic si se lasa la inabusit timp de 15 minute sau pana cand lichidul este absorbit, amestecand din cand in cand. In ultimele doua minute de gatire mixtura se amesteca in continuu.

2. In timp ce quinoa se face, se presara fulgii de cocos pe o bucata de hartie de copt si se lasa la cuptor timp de 5 minute, pana devin aurii. Se lasa apoi la racit pentru putin timp.

3. Se pune amestecul de quinoa intr-un vas si se orneaza cu capsune, banane si fulgi de cocos rumeniti. Se serveste cald.

Pranz: chili vegetarian cu quinoa

Un castron cu chili picant cu quinoa pica numai bine ca masa de pranz in zilele mai friguroase. Aceasta reteta este plina de legume proaspete, fasole si quinoa, ceea ce o face echilibrata din punct de vedere nutritional.

Durata: 45 de minute
Numar de portii: 4

Ingrediente:

- 2 ardei rosii grasi
- 2 ardei capia verzi
- 4 linguri de ulei de masline
- 3 cani de dovlecei Zucchini taiati
- 1 ceapa si jumatate taiata
- 4 catei de usturoi, pisati
- 1 lingura de boia
- 1/2 cana de apa
- 1/3 cana quinoa, nepreparata, dar curatata in mai multe ape
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 conserva cu rosii feliate
- 1 conserva cu fasole

Mod de preparare:

1. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime si se arunca semintele. Se pun apoi la copt pe o plita, timp de 10 minute sau pana incep sa se innegreasca. Se dau cu sare si se pun intr-o punga de hartie inchisa, inca 10 minute. Se curata si se taie in marimea dorita.

2. Se soteaza dovlecelul, ceapa si usturoiul intr-o tigaie, timp de 5 minute. Se adauga praful de boia si se mai soteaza 30 de secunde. Se adauga ardeii copti, o jumatate de cana de apa si restul ingredientelor. Amestecul se aduce in punctul de fierbere pe foc mediu spre mare, apoi se lasa la foc mai mic timp de 20 de minute sau pana cand quinoa este gata.

Cina: rosii la cuptor cu umplutura de quinoa, porumb si ardei verzi

Aceasta reteta cu quinoa este ideala atat ca garnitura, cat si ca fel principal.

Durata: 1 ora si 20 de minute
Numar de portii: 6

Ingrediente:

- 2 ardei grasi verzi
- 2 cani de porumb dulce, de la conserva
- 1 ceapa taiata
- 1 lingura de oregano
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de zeama de lamaie
- sare
- 1/2 lingurita de piper negru
- 6 rosii mari, coapte
- 1 cana de quinoa nepreparata
- 1/4 cana cu apa
- cascaval ras (dupa gust)

Mod de preparare:

1. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime si se curata de seminte. Se pun apoi la copt pe o plita, timp de 10 minute sau pana incep sa se innegreasca. Se dau cu sare si se pun intr-o punga de hartie inchisa, inca 10 minute. Se curata si se taie in marimea dorita si se pun intr-un castron.

2. Se calesc ceapa si porumbul intr-o tigaie, timp de 10 minute, amestecand de doua ori. Se adauga apoi peste ardeii copti si se amesteca cu oregano, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.

3. Se taie varfurile rosiilor si se pun deoparte. Se scoate cu grija miezul rosiilor cu o lingura. Se stoarce miezul pentru a obtine un sos de rosii, din care se pastreaza o cana.

4. Se dau rosiile cu sare si se lasa cu fata in jos pe un prosop de hartie, timp de 30 de minute.

5. Quinoa se spala in mai multe ape si se scurge bine. Se amesteca apoi cu sucul de rosii, apa si sare intr-o tigaie si se aduce in punctul de fierbere. Se acopera si se lasa la foc mai mic timp de 15 minute, pana cand lichidul este absorbit.

6. Amestecul de quinoa se combina cu amestecul de ceapa, porumb si ardei copti.

7. In cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius se adauga rosiile umplute cu cate o lingura din amestecul realizat mai devreme. Se lasa la copt 15 minute, apoi se adauga cascavalul ras si se mai lasa cateva minute, pana cand acesta se topeste si se rumeneste.

Cu aceste 3 retete delicioase te vei putea bucura de proprietatile extraordinare pe care le are quinoa, savurand in acelasi timp adevarate delicii culinare.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!