African Banana Coconut Bake - o reteta exotica de mic-dejun

Luni, 13.02.2012
Cuprins
Nimic nu se compara cu un mic dejun delicios, exotic, plin de savoarea fructelor tropicale, pe o vreme ca aceasta. Insa nu trebuie sa locuiesti pe o insula tropicala pentru a-ti pregati o astfel de masa! Ai nevoie doar de banane, nuca de cocos, putin unt si reteta noastra si te vei simti in paradis!
African Banana Coconut Bake
Ingrediente (5 portii):
- 5 banane medii
- o cescuta de nuca de cocos rasa
- o cescuta de suc de portocale (proaspat stros)
- 2 linguri de zahar brun
- un cub de unt (50 g)
- 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:
- incalzeste cuptorul la 375 grade sau la treapta 6
- bananele se taie in jumatate si apoi pe lungime si se aseaza frumos intr-o tava de cuptor neaderenta sau intr-un vas de sticla rezistent la caldura
- se ung bananele cu unt
- se toarna deasupra sucul de lamaie si portocala
- se presara zaharul brun si nuca de cocos
- tava se introduce la cuptor timp de 10 minute (la treapta 4)
- preparatul este gata cand nuca de cocos devine maro-aurie

- acest mic dejun este orginar din Ghana si se numeste Akwadu
- este o reteta exotica, pe care o poti prepara usor acasa; este plina de vitamine si iti va da energie pentru o zi intreaga
- se poate servi si cu alte fructe proaspete alaturi, cu putina frisca si o cafea fierbinte! Si combinatia cu ciocolata este excelenta!
- este o reteta exotica, pe care o poti prepara usor acasa; este plina de vitamine si iti va da energie pentru o zi intreaga
- se poate servi si cu alte fructe proaspete alaturi, cu putina frisca si o cafea fierbinte! Si combinatia cu ciocolata este excelenta!
Vezi si

Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu |
Luni, 13.02.2012

Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean |
Luni, 13.02.2012

Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean |
Luni, 13.02.2012