Clatite cu legume

Odata cu prepararea rosiilor umplute am mai pus ochii pe o reteta din cartea "Bucatele noastre" de Horia Varlan. Este vorba de clatitele umplute cu legume, un produs care arata senzational in poze, iar dupa ce l-am savurat pentru prima oara, vreau sa va spun ca a devenit una din mancarurile pe care deja le iubim, si pe care o sa-l preparam ori de cate ori o sa avem ocazia. Un cuvant foarte greu l-au avut si clatitele ramase neumplute, care au primit ca umplutura dulceata de cirese, gem de caise cu alune si crema de ciocolata.

Pentru clatite:
3 cani lapte
o cana apa minerala
6 oua
o lingura ulei
3 cani faina
Sare Pentru umplutura:
500 ml smantana dulce
250 g branza de vaci
2 linguri parmezan ras
o ceapa mica
o ceapa medie
o telina mica
3 catei de usturoi
1 ardei gras
un morcov
un dovlecel
un pahar de vin alb
3 linguri ulei masline
oregano
patrunjel tocat
busuioc
Mod de preparare
Pentru inceput preparam clatitele. Batem ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul, laptele, sifonul si omogenizam bine. Adaugam treptat faina pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Lasam aluatul sa se odihneasca jumatate de ora, apoi preparam clatitele. Cu siguranta vor iesi mai multe clatite (aproape dublul celor necesare) dar nu putem refuza un mic desert delicios, corect?
Tocam marunt ceapa mica, usturoiul se taie felii, ardeiul se toaca cubulete, la fel ca si morcovul, dovlecelul si telina.
Sotam ceapa mica si un catel de usturoi in o lingura uleiul de masline. Cand acestea s-au inmuiat, turnam vinul alb si lasam sa fiarba pana scade aproape de tot. Adaugati sare si piper dupa gust, apoi puneti smantana. Lasati sa fiarba 1 minut.

Intr-o alta tigaie, sotati la foc domol ceapa si legumele (mai putin ardeiul gras) in restul de ulei de masline, pana acestea se inmoaie.



Introduceti in cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de www.bucatarulamator.ro


