Cum să prepari cel mai bun bulz ardelenesc!

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum să prepari cel mai bun bulz ardelenesc!
Viorica Ghinea, redactor
Joi, 23.06.2016

Cuprins

Caracteristici

Bulzul ardelenesc este una dintre cele mai gustoase preparate de pe plaiurile noastre. În loc să te bucuri de gustul lui apetisant doar atunci când servești masa la un restaurant, de ce să nu înveți să îl prepari singură? Este mai simplu decât îți imaginezi!

Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce combinație culinară îți asigură succesul pentru un bulz ardelenesc delicios!

Ingrediente necesare pentru bulz ardelenesc

- un litru de apă;

- 300 g de mălai;

- 150 g de cârnați afumați;

- 150 g de bacon;

- 5-6 linguri de brânză de burduf;

- 3 ouă;

- o lingură de ulei ori puțin unt;

- un praf de sare;

- cașcaval (opțional).

Cum prepari bulz ardelenesc

Pentru început, se prepară mămăliga, care nu trebuie să fie nici prea moale, dar nici prea tare, având în vedere că urmează să o introduci și în cuptor. Pune la fiert două ouă. Între timp, feliază baconul, apoi prăjește-l puțin. După aceea, scoate-l pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Taie în cubulețe ouăle fierte și amestecă-le cu brânza de burduf, cârnații afumați tăiați în felii și baconul prăjit. La final, se adaugă oul crud și se amestecă bine compoziția. Împarte mămăliga în mai multe „guguloaie”, după care umple-le pe rând cu compoziția obținută anterior.

Pune hârtie de copt pe fundul unei tăvi, apoi unge-o cu puțin ulei ori cu unt și aranjează „guguloaiele” obținute în ea. Opțional, poți să presari puțin cașcaval ras deasupra lor. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și las-o între 15 și 20 de minute.

Dacă nu te încântă această variantă de preparare a bulzului ardelenesc, află că îl poți pregăti la cuptor și sub formă de straturi. Diferența constă în faptul că ouăle trebuie sparte peste ultimul strat de mămăligă, după care urmează presărarea cașcavalului ras și introducerea în cuptor.

Servește acest bulz ardelenesc delicios cât timp încă ies aburi din el. Aroma și gustul te vor cuceri pe loc!  

Spor în bucătărie și poftă bună!

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Joi, 23.06.2016
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (10)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe