Dovlecei pane de post: o reteta delicioasa
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Modalitate de preparare:
- Rețete la tigaie
Dovlecelul este o leguma gustoasa si usor de preparat. Gospodinele il folosesc adesea in combinatii cu alte legume, dar si cu carne, pentru a pregati chiftelute, supe, ciorbe, dovlecei umpluti si alte asemenea delicii culinare. Pentru ca acum ne aflam in perioada in care nu se consuma produse animale, poti incerca o reteta de dovlecei pane de post.
Cuprins
- Pentru dovleceii pane de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Cum se prepara dovleceii pane de post
Caracteristici
- Rețete de post
- Rețete culinare
- Mic-dejun
- Prânz
- Cină
Iata cat de usor sunt de pregatit!
Pentru dovleceii pane de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- doi sau trei dovlecei;
- patru catei de usturoi pisati;
- o ceasca de faina;
- ulei;
- sare si piper dupa gust;
- patru linguri de mustar;
- patru linguri de apa;
- marar proaspat tocat.
Cum se prepara dovleceii pane de post
Spala dovleceii, taie-le capetele si feliaza-i. Ii poti lasa cu coaja sau ii poti curata, in functie de preferinte. Amesteca intr-un bol faina, mustarul, sarea, piperul si apa, pana cand compozitia se omogenizeaza. Trece feliile de dovlecel prin mix si pune-le la prajit intr-o tigaie cu ulei incins in prealabil. Intoarce bucatile de pe-o parte pe cealalta, astfel incat sa se prajeasca uniform. Cand culoarea lor s-a schimbat complet, devenind aurie, ii poti scoate din tigaie si ii poti pune pe o farfurie. Procedeaza in acest mod pana cand termini de prajit toate feliile de dovlecel.
Unul dintre secretele de care poti tine cont pentru a scapa de uleiul in exces consta in plasarea bucatilor de dovlecel pe un servetel de bucatarie, care va absorbi grasimea.
Dovleceii pane de post se servesc cu usturoi pisat si cu marar proaspat tocat.
Pofta buna!
Incearca si tu reteta de dovlecei pane de post, pentru a te bucura de un preparat delicios, chiar si in aceasta perioada in care carnea lipseste din meniul tau.
Surse foto: istock