Rețete delicioase
Înapoi la

Fasole de post la cuptor

Fasole de post la cuptor

Tatiana Stefan

De multe ori se intampla ca persoanele care aleg sa respecte Postul Pastelui sa se confrunte mai des cu intrebarea: "Ce gatesc azi?. Ei bine, atunci cand te-ai saturat de pateul vegetal, de legume sau de chifetele din soia, fa-ti timp si gateste fasole de post la cuptor. Este un tip de mancare absolut delicios.

Sursa foto:www.brerrabbit.com

Timp de pregatire: 40 de minute
Timp de gatire: 80 de minute
Timp total: doua ore
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii

Ingrediente pentru fasolea de post la cuptor:

  • 500 de g de fasole cu bob mare
  • 3 morcovi mari
  • 4 cepe mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cutie de pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
  • 4-5 foi de dafin

Cum prepari o fasole de post la cuptor:

Pasul 1: Pentru prepararea acestui tip de fasole la cuptor, de post, trebuie sa alegi mai intai boabele de fasole, astfel incat sa fie sanatoase, mari si sa le indepartezi pe cele stafidite. Dupa ce ai terminat de selectat pune fasolea la fiert cu apa si putina sare. Lasa sa fiarba timp de 50 de minute, pana incepe sa se desprinda invelisul acela de pe boabele de fasole.

Pasul 2: Cat timp fierbe fasolea poti sa cureti ceapa si morcovii. Ceapa se taie cubulete, iar morcovii se dau prin razatoare.

Pasul 3: Cu putin timp inainte sa iei fasolea de pe foc trebuie sa calesti ceapa si celelalte ingrediente. Asadar, intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei adauga ceapa. Amesteca tot timpul, pentru a nu se lipi. Cand ceapa devine usor aurie, adauga morcovii si cateii de usturoi. Ii lasi la calit pana incep sa scada, dupa care adauga pasta de tomate, sare si piper. Mai lasa fasolea pe foc cam cinci minute.

Scurge fasolea de apa si aseaz-o intr-o tava. Adauga legumele calite si amesteca bine. Baga tava la cuptor timp de 30-40 de minute, pana incepe sa scada. Spre final adauga cateva frunze de dafin sau crengute de cimbru.

Asa cum vezi, fasolea de post la cuptor se pregateste foarte usor, insa necesita timp de gatire. De asemenea, ca sa castigi timp atunci cand vrei sa prepari acest tip de mancare este indicat sa pui boabele de fasole la inmuiat cu o seara inainte.

Aceasta mancare se serveste calda. Pofta buna!

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.