Rețete delicioase
Înapoi la

Ghiveci de post

Ghiveci de post

Viorica Ghinea, redactor

Ghiveciul de post este un preparat delicios, satios si usor de gatit. Aceasta reteta este potrivita pentru perioada postului. In plus, este versatila, deoarece poti schimba oricand legumele, in functie de preferintele pe care le ai. Astfel, poti sa apelezi la acest preparat de mai multe ori, deoarece nu te vei plictisi de gustul lui. Poti sa folosesti de fiecare data alte legume, pentru a-i da o nota de personalitate si pentru a-i schimba gustul.

Timp de preparare: 25 de minute
Timp de gatire: 45 de minute
Timp total: sub 90 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Cantitate: 4 portii

reteta ghiveci

Ingrediente necesare pentru ghiveciul de post

- doua vinete
- 2 dovlecei
- 2-3 cartofi
- 1 ardei gras
- o ceapa mare
- 2 morcovi
- doua linguri de bulion
- ardei iute
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
- marar

Prepararea ghiveciului de post

In primul rand, se pregatesc legumele: se spala bine, se curata si se taie in diferite forme. Dovleceii, vinetele si cartofii se taie cubulete, in timp ce morcovii ii tai rondele.

Ceapa taiata marunt se pune la calit in putin ulei. Dupa ce incepe sa se rumeneasca putin, poti sa adaugi cartofii, morcovii si sa completezi cu apa. Lasa totul sa dea in doua sau trei clocote. Apoi adauga dovleceii, vinetele si ardeiul. Cand sunt aproape gata legumele, pune bulionul, sarea, piperul si ardeiul iute. Mai lasa-le sa fierba putin, deoarece sosul trebuie sa scada si sa se ingroase.

La final, presara deasupra ghiveciului de post frunze de patrunjel si marar taiate marunt. Acest preparat se poate servi cu mamaliguta si cu o salata de castraveti murati simpla.

Valori nutritionale aproximative (100 g):
Calorii - 31.6, 0.4 g grasimi, 2.8 g proteine, 4.2 g carbohidrati.

Ghiveciul de post este o mancare plina de vitamine, deoarece are la baza legumele proaspete. Acest preparat are textura cremoasa si este usor picant la gust.

Pofta buna!

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.