Invata sa prepari cea mai buna reteta de spanac cu lapte

Invata sa prepari cea mai buna reteta de spanac cu lapte
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 02.03.2016

Cuprins

Spanacul nu este doar un superaliment care iti intareste organismul, ci si un adevarat deliciu culinar, asa incat nu e nevoie de prea multa munca de convingere pentru a ne gati ceva bun din aceasta planta. Chit ca ai pofta de un aperitiv delicios, precum placinta cu spanac si branza, ori de ceva mai consistent, care sa poata fi servit ca fel principal si sa fie foarte nutritiv, retete exista destule, care mai de care mai tentante!

Astazi te invatam o reteta extrem de simpla, dar care va urca rapid in topul mancarurilor rale preferate: spanac cu lapte!

Cel mai bun spanac cu lapte

Spanacul poate fi combinat cu branza, cascaval, smantana ori lapte, capatand o textura absolut irezistibila si un gust pe masura. Nu trebuie sa fii maestru bucatar ca sa faci un spanac cu lapte ca la carte, asa ca incearca si tu reteta urmatoare!

Ingrediente:

- 25 g de unt;

- o ceapa taiata fin;

- 2 catei de usturoi;

- 2 linguri de faina;

- 200 ml de lapte foarte gras (de capra sau de bivolita);

- 400 g de spanac proaspat;

- 100 ml de smantana pentru gatit;

- branza feta (optional);

- putina nucsoara.

      

Mod de preparare:

1. Pune o tigaie pe foc mediu, apoi incinge untul, iar dupa ce se topeste adauga ceapa tocata marunt, lasand-o pe flacara pana se inmoaie, circa 5 minute. Taie usturoiul feliute subtiri si adauga-l in tigaie. Lasa-l pe foc circa 2-3 minute, ca sa se intrepatrunda aromele.

2. Adauga faina si amesteca bine, lasand-o la gatit circa 2 minute. Dupa aceea, incepe sa torni treptat laptele, amestecand incontinuu, pana este incorporat complet. Lasa mixul acesta pe foc cateva minute, pana incepe sa se ingroase.

3. Intre timp, inmoaie spanacul la aburi pana cand frunzele devin inchise la culoare sau, daca ti-e mai usor, pune-l la fiert 2-3 minute. Strecoara-l, pune-l intr-o bucata de tifon si stoarce-l cu mainile, astfel incat sa iasa tot excesul de lichid din el. Pune-l pe tocator si taie-l grosier, apoi adauga-l peste ceapa. Toarna treptat smantana pentru gatit si amesteca totul foarte bine, potrivind de sare.

4. Lasa mancarea pe foc pana se ingroasa si capata o consistenta cremoasa. Daca o iei de pe foc prea repede, spanacul va lasa o zeama inestetica, asa ca lasa-l sa se imbibe cu laptele si smantana. La sfarsit adauga putina nucsoara. 

Spanacul se serveste imediat, alaturi de oua posate sau ochiuri si, eventual, cu cateva bucatele de branza feta presarate deasupra. Pofta buna!

Ti-a placut reteta noastra de spanac cu lapte? Incearca si aceasta rulada delicioasa de spanac cu branza!

Vezi si
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 02.03.2016
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 02.03.2016
Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe