Mamaliga cu branza la cuptor, o reteta de inspiratie traditionala
Cuprins
- Ingrediente necesare pentru mamaliga cu branza la cuptor
- Iata cum prepari mamaliga cu branza la cuptor
Daca esti in cautarea unei retete de mamaliga deosebite, ai gasit-o pe cea potrivita. Aroma si gustul acestui preparat te vor face sa il pui pe lista mancarurilor preferate, asa ca nu mai sta pe ganduri si afla chiar acum ingredientele necesare si metoda de preparare.
Iata ce trebuie sa faci pentru a obtine cea mai buna mamaliga cu branza la cuptor!
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 35 de minute
Timp total: aproximativ 55 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Metoda de preparare: fierbere si coacere
Ingrediente necesare pentru mamaliga cu branza la cuptor
- un litru de apa;
- 200 g de malai;
- un praf de sare;
- un sfert de pachet de unt;
- 200 g de telemea (de preferat de oaie sau capra) ori branza de burduf;
- 4 oua (optional);
- 100 g de kaizer(optional).
Iata cum prepari mamaliga cu branza la cuptor
Pune apa cu sare intr-un ceaun pe foc. Dupa ce apa incepe sa fiarba in clocot, adauga malaiul treptat si amesteca energic, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Tine mamaliga pe foc mic pana in momentul in care ies bule de aer din ea, insa nu o lasa sa se intareasca prea mult. Rastoarn-o pe un fund de lemn sau pe un platou. In acest timp, unge o tava cu unt, apoi intinde un strat de mamaliga, dupa care presara branza de burduf maruntita. Realizeaza cate straturi doresti, insa tine minte ca ultimul trebuie sa fie de mamaliga.
Poti sa lasi reteta in acest stadiu sau sa adaugi si oua sau kaizer. Tot ce trebuie sa faci este sa realizezi patru gauri in stratul de mamaliga de deasupra si sa spargi ouale in ele. Taie marunt kaizerul si presara-l pe deasupra. Introdu tava in cuptorul preincalzit si nu o lasa mai mult de 10-15 minute. Dupa ce preparatul s-a racit putin, portioneaza-l si serveste-l imediat.
Mamaliga cu branza la cuptor nu numai ca se prepara usor, dar este si extrem de gustoasa. Rasfata-ti papilele gustative cu aceasta reteta de inspiratie traditionala, inchide ochii si imagineaza-ti ca esti intr-o vacanta la fel ca cea din copilarie. Nu rata si bulzul ciobanesc!