Mamaliga cu branza la cuptor, o reteta de inspiratie traditionala

Mamaliga cu branza la cuptor, o reteta de inspiratie traditionala
Viorica Ghinea, redactor
Vineri, 27.02.2015

Cuprins

Daca esti in cautarea unei retete de mamaliga deosebite, ai gasit-o pe cea potrivita. Aroma si gustul acestui preparat te vor face sa il pui pe lista mancarurilor preferate, asa ca nu mai sta pe ganduri si afla chiar acum ingredientele necesare si metoda de preparare.

Iata ce trebuie sa faci pentru a obtine cea mai buna mamaliga cu branza la cuptor!

Timp de pregatire: 20 de minute

Timp de gatire: 35 de minute

Timp total: aproximativ 55 de minute

Dificultatea retetei: redusa

Metoda de preparare: fierbere si coacere

mamaliga cu branza la cuptor

Ingrediente necesare pentru mamaliga cu branza la cuptor

- un litru de apa;

- 200 g de malai;

- un praf de sare;

- un sfert de pachet de unt;

- 200 g de telemea (de preferat de oaie sau capra) ori branza de burduf;

- 4 oua (optional);

- 100 g de kaizer(optional).

Iata cum prepari mamaliga cu branza la cuptor

Pune apa cu sare intr-un ceaun pe foc. Dupa ce apa incepe sa fiarba in clocot, adauga malaiul treptat si amesteca energic, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.  Tine mamaliga pe foc mic pana in momentul in care ies bule de aer din ea, insa nu o lasa sa se intareasca prea mult. Rastoarn-o pe un fund de lemn sau pe un platou. In acest timp, unge o tava cu unt, apoi intinde un strat de mamaliga, dupa care presara branza de burduf maruntita. Realizeaza cate straturi doresti, insa tine minte ca ultimul trebuie sa fie de mamaliga.  

mamaliga cu branza la cuptor

Poti sa lasi reteta in acest stadiu sau sa adaugi si oua sau kaizer. Tot ce trebuie sa faci este sa realizezi patru gauri in stratul de mamaliga de deasupra si sa spargi ouale in ele. Taie marunt kaizerul si presara-l pe deasupra. Introdu tava in cuptorul preincalzit si nu o lasa mai mult de 10-15 minute. Dupa ce preparatul s-a racit putin, portioneaza-l si serveste-l imediat.

Mamaliga cu branza la cuptor nu numai ca se prepara usor, dar este si extrem de gustoasa. Rasfata-ti papilele gustative cu aceasta reteta de inspiratie traditionala, inchide ochii si imagineaza-ti ca esti intr-o vacanta la fel ca cea din copilarie. Nu rata si bulzul ciobanesc!
Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Rețeta de cozonac care se desface fâșii
Raluca Margean | Vineri, 17.11.2023

Ne găsești pe