Mamaliga in straturi, deliciu romanesc la superlativ
Cuprins
Daca te numeri printre iubitorii de preparate romanesti, cu siguranta nu iti lipseste de pe meniu popularul preparat din malai. Recunoastem ca reteta clasica are farmecul ei, insa uneori simti nevoia sa te rasfeti cu ceva diferit. De aceea, iti propunem mamaliga in straturi, o mancare care va atrage atentia si celor mai mofturoase persoane.
Iata cum se prepara mamaliga in straturi si de ce este atat de delicioasa!
Ingrediente pentru mamaliga in straturi
- o cana de malai rasa;
- 3 cani cu apa;
- telemea (de preferat de capra ori de oaie);
- cascaval ori parmezan;
- 3- 4 oua;
- kaizer ori carnati;
- unt;
- sare.
Cum prepari mamaliga in straturi
Pentru inceput, pregateste mamaliga dupa reteta pe care o cunosti, insa ai grija ca trebuie sa fie mai moale decat de obicei. Intre timp, taie kaizerul ori carnatii marunt, apoi pune carnea la calit in putin ulei.
Unge cu unt o tava de cuptor, dupa care pune un strat de mamaliga, unul de mezeluri si altul de telemea. Urmeaza un nou strat de mamaliga, dupa care repeta celelalte ingrediente. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga, cel in care trebuie sa faci niste adancituri cu lingura si sa spargi in ele ouale alese. Presara cascaval ori parmezan ras pe deasupra. Introdu tava in cuptorul preincalzit si tine-o la foc pana cand se fac ouale si cascavalul se topeste.
Cine nu a mancat mamaliga in straturi nu stie ce pierde! Incearca si tu reteta noastra delicioasa!