Mancare de fasole boabe de post
Fasolea aduce nenumarate beneficii sanatatii tale. E demonstrat ca reduce riscul de cancer de colon, cancer de san, scade riscul de diabet si ii ofera organismului proteine si fibre. Iar o mancare de fasole boabe de post te ajuta sa variezi ceea ce mananci in perioada postului. Iata o reteta simpla si gustoasa pentru un pranz sanatos:
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 1 h 15 minute
Timp total: 1h 20 minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii
Ingrediente- 500 gr fasole boabe mari- 1 ceapa mare - 3 linguri de ulei - 1 lingurita boia dulce - 1 lingurita boia iute - 1 lingurita cimbru - 500 ml suc de rosii - marar - sare |
Prepararea mancarii de fasole boabe de post
Pui fasolea boabe in apa rece si o lasi de seara pana dimineata. Dimineata schimbi apa si o pui la fiert aproximativ o ora. Toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o oala incinsa cu putin ulei. Cand ceapa capata nuanta aurie, adaugi boiaua dulce, boiaua iute si cimbrul si le calesti timp de 3 minute. Apoi adaugi sucul de rosii si fasolea fiarta. Lasi la foc potrivit cam 15 minute. Dupa ce e gata, adaugi mararul tocat si sare dupa gust.
Mancarea de fasole boabe de post se serveste calda, iar in functie de preferinte o poti manca cu muraturi: castraveti, gogosari.
Pofta buna!