Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Mancare de fasole boabe de post

Ana Nisipeanu

Fasolea aduce nenumarate beneficii sanatatii tale. E demonstrat ca reduce riscul de cancer de colon, cancer de san, scade riscul de diabet si ii ofera organismului proteine si fibre. Iar o mancare de fasole boabe de post te ajuta sa variezi ceea ce mananci in perioada postului. Iata o reteta simpla si gustoasa pentru un pranz sanatos:

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 1 h 15 minute
Timp total: 1h 20 minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii

Ingrediente

- 500 gr fasole boabe mari
- 1 ceapa mare
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita cimbru
- 500 ml suc de rosii
- marar
- sare

Prepararea mancarii de fasole boabe de post

Pui fasolea boabe in apa rece si o lasi de seara pana dimineata. Dimineata schimbi apa si o pui la fiert aproximativ o ora. Toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o oala incinsa cu putin ulei. Cand ceapa capata nuanta aurie, adaugi boiaua dulce, boiaua iute si cimbrul si le calesti timp de 3 minute. Apoi adaugi sucul de rosii si fasolea fiarta. Lasi la foc potrivit cam 15 minute. Dupa ce e gata, adaugi mararul tocat si sare dupa gust.

Mancarea de fasole boabe de post se serveste calda, iar in functie de preferinte o poti manca cu muraturi: castraveti, gogosari.

Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!