Mancare de post de legume

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Mancare de post de legume
Tatiana Stefan
Marţi, 02.04.2013

Cuprins

Caracteristici

Mancarea de post de legume este o reteta gustoasa pentru aceste zile. Preparata din numeroase legume bogate in vitamine, aceasta mancare iti va oferi o senzatie de satietate, dar si energia de care ai nevoie pentru o zi incarcata.

Sursa foto: www.gourmandino.ro

Timp de pregatire: 20-25 de minute
Timp de gatire: 35-40 de minute
Timp total: aproximativ 65 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii  

Asadar, iata cum sa prepari mancare de post de legume!

Ingrediente necesare 

- 5 cartofi mari
- 200 g ciuperci proaspete
- 1 dovlecel
- 2 vinete
- 250 g fasole verde
- 3 ardei grasi rosii
- 500 g rosii bine coapte
- 1 legatura patrunjel
- 100 ml ulei de masline
- sare, piper, dupa gust

Cum sa prepari mancarea de post de legume

Pentru a pregati aceasta reteta trebuie sa cureti cartofii, sa-i speli si sa-i tai cubulete. Apoi pune-i la fiert cu apa rece si sare, timp de 10-15 minute, pana se inmoaie.

Intre timp, spala vinetele si dovleceii si taie-i rondele. Ardeiul gras se taie sub forma de fasii, iar ceapa - julien. Ciupercile se spala, se curata si se taie sub forma de cuburi mai mari. Rosiile se taie in cubulete mici. Morcovii curatati si spalati se trec prin razatoare.

Ia o tigaie, pune ulei si adauga morcovii, ceapa si ardeii. Acopera cu un capac si lasa legumele la inabusit cateva minute. Apoi adauga ciupercile, vinetele si dovleceii si mai lasa-le timp de  5 minute.

Dupa ce s-au inabusit legumele, ia o tava, unge-o cu putin unt si adauga cartofii usor fierti si taiati cubulete. Adauga legumele inabusite si fasolea verde taiata in bucati de 2-3 cm. Potriveste cu sare si piper. Adauga o ceasca de ulei si una cu apa, dupa care introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, pana se inmoaie toate legumele si prind o crusta rumena. La final, presara patrunjel tocat marunt. 

Asadar, mancarea de post de legume este o reteta usor de preparat si saraca in calorii (100 g de mancare contin 52,2 calorii, dintre care 1,3 g grasimi, 9,1 g glucide, 1,7 g proteine).

Pofta buna!

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (8)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
denisa (anonim)
9 aprilie 2013 14:02

interesanta reteta, insa in lista ingredientelor necesare nu e specificata cantitatea de morcovi si ceapa... de fapt nu exista in lista aceste legume... deci... trebuie si ele sau se poate fara?

Aghinitei Maria (anonim)
7 aprilie 2013 11:11

Usoara , delicioasa, hranitoare, de post ; ce mai =super!

Ne găsești pe