Savureaza o inedita mancare de peste cu cartofi!

Cuprins
Pestele e cea mai simpla si delicioasa alternativa la obisnuita carne de orice fel. Combina pestele cu o mana de cartofi si cateva condimente bine alese si obtii o savuroasa mancarica peste care te va suprinde cu siguranta!
Mancare de peste si cartofi
![]() |
Ingrediente:
2 lingurite de ulei de masline
o cana si jumatate de ceapa tocata si morcovi feliati
3 catei mari de usturoi, macinati
o lingurita de cimbru uscat, sare si piper
jumatate de litru de apa
un cub de concentrat de supa de pui
1 kg de cartofi, curatati si taiati in cuburi mari
300 g rosii taiate cubulete
150 g bulion
jumatate de kg de file proaspat sau congelat de peste, taiat in cubulete
Preparare:
1. Incalzeste uleiul intr-o oala adanca la foc mediu. Adauga ceapa si morcovii, gateste, amestecand des, timp de 5 minute sau pana cand ceapa s-a prajit. Amesteca usturoiul, cimbrul, sarea si piperul; gateste, amestecand, timp de 1 minut.
2. Adauga apa, cubuletul de concentrat si cartofii si da in clocot. Redu flacara, acopera si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute sau pana cand cartofii s-au inmuiat.
3. Adauga rosiile si busuiocul; da din nou in clocot. Adauga pestele. Acopera si fierbe la foc mic timp de inca 5 minute sau pana cand pestele devin opac in centru.
![]() |
Apetisanta si usoara - atat de pregatit, cat si de mancat - aceasta mancare de peste este ideea potrivita pentru zilele cu dezlegare de peste din post sau pur si simplu pentru o cura de detoxifiere...fara carne. |


