Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Tocanita cu carne de porc

Joi, 15.04.2010
de Ana Maria Stroe

De cand nu ai mai mancat o tocanita? Mai ales una asa cum obisnuiai sa mananci in copilarie? Ei bine, haide sa ne aducem aminte cum era. Iti propun o reteta de mancare de porc exact ca tocanita de la mama de acasa. Vei vedea cum, pe masura ce te vei delecta cu mancarea cu carne de porc , vei vrea sa retraiesti anii copilariei.

Mancare cu carne de porc si mamaliguta

Si daca tot vorbim de o mancare cu carne de porc, trebuie sa recunoastem ca nimic nu se potriveste mai bine alturi de ea decat o mamaliguta fierbinte. De aceea, nu mai sta pe ganduri si pune de mamaliguta.

Ingrediente:

500 gr carne de porc
3-4 cepe
2 linguri bulion
3 cartofi
Sare,piper, ulei

Intai pregateste-ti toate ingredientele: carnea se taie in bucati mici, cartofii se curata de coaja si se taie si ei in cuburi, iar ceapa trebuie tocata solzisori . Acum, pune intr-o tigaie putin ulei in care sa prajesti carnea. Cand prinde acea culoare rumenie, adauga ceapa tocata si las-o sa se prajeasca si ea pana cand devine translucida. Cand carnea si ceapa sunt gata, adauga un pahar de apa si pune capacul. Tine cratita pe foc pentru 10-15 minute dupa care adauga bulionul. Acopera din nou cratita si lasa mancarea sa fiarba inabusit. La sfarsit, cu doua minute inainte de a stinge focul, potriveste mancarea de porc de sare si piper.

Mancare porc

Mamaliguta calda pentru mancare de porc

Niciodata mancarea de porc nu va fi ca la mama acasa daca nu o vei servi cu mamaliguta calda. Intotdeauna mamaliguta, specific romaneasca a fost potrivita pentru acest tip de mancaruri. De ce sa nu iti amintesti de copilaria ta exact asa cum a fost. Savureaza mancarea cu carne de porc si retraieste acele clipe.

Mancare de porc   

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (103)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Anonim (anonim)
    15 mai 2013 16:04

    La acest continut 2 linguri de bulion nici macar nu schimba culoarea... Dupa ce am adaugat 1 pahar si jumatate dea apa am adaugat si cartofii. Am lasat pe foc aproximativ 20 minute dupa care am pus aproximativ 0.4 ml de bulion. Am mai asteptat 15 minute sa scada si bulionul adaugat si ai iesit ceva acceptbil.

    tania (anonim)
    15 septembrie 2012 10:10

    Dupa ce ati fiert carnea se pun cartofii,va recomand cartofi noi ,se pune si un ardei di un morcov . In imagine se v?d dar probabil buc?tarul a uitat :) spor

    florin (anonim)
    22 iulie 2012 18:06

    ce nu intelegeti!? - este recesiune! - cartofii ii tii pentru a doua zi ca sa nu mori de foame, ca la cat de scumpa este carnea..... a doua zi este posibil sa nu-ti mai permiti altceva

    eu (anonim)
    28 martie 2012 15:03

    si cartofii knd ii pui? :)))) ii mananci separat :)

    lory (anonim)
    28 octombrie 2011 12:12

    scz ...la ingrediente scrie si de cartofi ....dar knd sp cum se prepara nu mai pomenesti nimic de ei

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!