Rețete delicioase
Înapoi la

In Postul Pastelui gateste mancare de prune uscate!

In Postul Pastelui gateste mancare de prune uscate!

Alexandra Machitescu

Adu-ti aminte de anii copilariei cu o mancare cum numai bunica stia sa faca - mancare de prune uscate!

Mancare de post: Mancare de prune uscate!

mancare de prune uscte

 

Ingrediente pentru 6 portii:

1 kg prune uscate
2 cepe
4 linguri de ulei
2 linguri de zahar
2 linguri de faina
½ cana orez
sare

Pasul 1: 

Prunele se spala bine cu apa calda si se lasa la scurs. Eu le pregatesc din toamna si le pun in congelator la pastrat!

Pasul 2:

In acest timp, intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat. Cand acesta capata o culoare aurie se adauga o cana cu apa rece. Se amesteca bine avand grija sa nu se lipeasca.
 

Pasul 3:

Separat, uleiul se incinge si se amesteca cu faina. Acestea se subtieza cu apa.

Cand amestecul cu zahar devine un sirop se adauga ceapa tocata si uleiul cu faina si se lasa la fiert. Cand ceapa este fiarta se adauga sare, prunele si orezul. Se lasa la foc mic ca sa nu se lipeasca.

Alte idei: Daca nu tii post, prepara mancare de prune uscate cu carne de pui. Tot ceea ce trebuie sa faci e sa prajesti bucatele de pui pe care sa le adaugi in mancare aproape de sfarsit. Adauga patrunjel proaspat tocat.

Bucura-te de un gust care te va duce direct in casa buniciilor!

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (66)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Laila (anonim)
    30 noiembrie 2011 16:04

    Daca e mincare de prune uscate, de ce le tii in congelator? Copiem, copiem si habar nu avem ce copiem...

    buniciiiiiilor (anonim)
    19 februarie 2011 15:03

    :)))

    adi (anonim)
    18 octombrie 2010 14:02

    foarte bunaaaaaaaaaaaaaaa!