Rețete delicioase
Înapoi la

Mancarica de cartofi de post

Mancarica de cartofi de post

Luiza Valsan

Ai intrat in perioada de post si nu stii ce sa mai gatesti? Mancarica de cartofi este o reteta foarte usor de preparat si cu ingrediente la indemana. Pot sa o servesti alaturi de o salata de ardei copti sau de muraturi.

Timpul de pregatire: 10 minute
Timpul de gatire: 50 de minute
Timpul total: 1 ora

Cantitatea: 4 portii 

Ingrediente pentru mancarica de cartofi

- 6 cartofi mari
- 2 cepe medii
- 2 morcovi
- 2 ardei kapia sau grasi
- 2 catei de usturoi
- 1 ceasca cu sos de rosii sau pasta de tomate (bulion)
- 6 boabe de piper
- sare de mare
- ulei de masline sau de palmier nerafinat
- cateva fire de cimbrisor
- 2 frunze de dafin
- 1 legatura de patrunjel
- apa


  

Instructiuni pentru mancarica de cartofi de post

1. Spala legumele si apoi curata-le de coaja.
2. Pune-le la fiert apa cu sare si adauga cartofii tocati cubulete.
3. Marunteste ceapa si caleste-o in putin ulei. Dupa ce devine transparenta, adauga morcovii rasi si ardeiul tocat cubulete. Pune din cand in cand si putina apa, pentru ca legumele sa se inmoaie si sa nu se arda.
4. Adauga cartofii, firele de cimbrisor, dafinul si caleste-le timp de 2 minute. Completeaza vasul cu apa, cat sa acopere cartofii si pune boabele de piper. Lasa totul sa fiarba circa 10 minute, la foc mediu.
5. Adauga sosul de rosii (pasta de tomate sau bulionul), sarea, usturoiul maruntit.
6. Baga oala la cuptor, la o temperatura de 200°, pentru inca 20 de minute.

Cand mancarica de cartofi este gata, adauga patrunjelul tocat marunt.

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.