Rețete delicioase
Înapoi la

Mancare de post: mancarica de fasole verde, fara carne

Mancare de post: mancarica de fasole verde, fara carne

Ana Maria Stroe

Iata o provocare pentru tine. Stii deja sa pregatesti o mancarica de fasole verde asa cum o dicteaza traditia. Dar te poti adapta perioadei in care suntem? Este foarte usor sa renunti la carne fara ca cineva sa observe diferenta. Iti aratam noi cum.

Mancarica de fasole in plin post

Ingrediente:

500 gr fasole verde
1 ceapa medie
1 lingura de faina
Ulei
Sare, piper
Bulion sau pasta de tomate

Pentru a prepara mancarica de fasole verde trebuie mai intai sa pregatesti fasolea. Pastaile de fasole se spala foarte bine si se curata de ate. Intr-o cratita se pune apa cu sare si se da in clocot. Cand apa clocoteste se pune fasolea si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute. Nu mai mult de atat! Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.  Cand este gata, peste ceapa se pune fasolea, care a fost scursa, in prealabil de apa. Se calesc putin impreuna dupa care se completeaza cu apa, pentru a le fierbe mai departe. Cand sunt fierte bine, se adauga pasta de tomate si se amesteca. Este bine sa lasi putina pasta de tomate deoparte. Pe aceatsa o vei amesteca cu faina si o vei adauga ulterior mancarii tale. Se condimenetaza dupa gust si se lasa pe foc pentru inca 3-4 minute.

Mancarica de fasole gata in 30 de minute

Dupa cum vezi, mancarica de fasole se prepara foarte usor. Ai nevoie doar de ingredientele potrivite pentru a te bucura de putina mancare sanatoasa. Lasa deoparte fast-foodul si prajelile si alege, in locul lor, o mancarica de fasole ca cea din copilarie.

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.