India iti mai ofera o reteta uimitoare: mancarica de vinete si conopida!
Cuprins
India iti pregateste o noua surpriza culinara: de aceasta data, o savuroasa mancarica de vinete si conopida pentru o simfonie de gusturi si o aroma care te va purta direct pe malul Gangelui.
Mancarica de vinete si conopida - reteta indiana
Ingrediente:
2 linguri de pudra curry
o lingurita de garam masala (un amestec aromat de condimente indiene: cuisoare, frunze de dafin, piper, chimen, scortisoara, nucsoara, anison, seminte de coriandru, etc.)
o lingurita de seminte de mustar
o lingura de ulei de masline
o ceapa mare, feliata
2 catei de usturoi, zdrobiti
o lingurita de ghimbir proaspat ras
trei sferturi de lingurita de sare
o vanata mare sau 2 mai mici, taiate in cuburi
3 cani de bucati de conopida
o cana de rosii taiate in cubulete
o cana de naut
jumatate de cana de apa
jumatate de cana de iaurt simplu, degresat
Preparare:
1. Incalzeste o oala adanca. Adauga pudra curry, garam masala si semintele de mustar si rumeneste-le, amestecand pana cand acestea incep sa se innegreasca, cam 1 minut. Pune-le intr-un bol mic.
2. Adauga uleiul, ceapa, usturoiul, ghimbirul si sarea in oala si gateste, amestecand, pana cand ingredientele se inmoaie - cam 3-4 minute. Adauga vanata, conopida, rosiile, nautul, apa si restul de condimente. Da in clocot. Acopera, micsoreaza flacara si gateste, amestecand din cand in cand, timp de 15-20 de minute. Serveste cu o lingurita de iaurt, daca vrei.
Incearca si aceasta reteta delicioasa de mancarica de vinete pe care o poti adauga cu incredere listei tale de uimitoare delicii culinare, culese din intreaga lume.