Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Invata sa prepari musaca din carne tocata cu piure de cartofi

Ana Maria Stroe

Iata o reteta bine cunoscuta de veteranele in bucatarie, destul de complicata la prima vedere pentru o bucatareasa novice.

Totusi, daca vrei sa inveti sa prepari musaca din carne toccata cu piure de cartofi iti vin in ajutor cu aceasta reteta. Vei vedea cat de usor este sa pregatesti musaca de carne.

 
 
 
Ingrediente:
1 kg cartofi
500 gr carne tocata mixta (vita si porc)
O cana de lapte sau 3 linguri de lapte praf
Marar, patrunjel
O ceapa mare
Sare, piper, busuioc
2 oua
Bulion sau suc de rosii

 


Musaca de carne

Pentru a incepe sa pregatesti musacaua noastra din carne, trebuie sa te ocupi mai intai chiar de carne. Pune pe foc o tigaie cu ulei. Ceapa trebuie tocata cat mai marunt si pusa la calit. Carnea tocata se amesteca cu marar si patrunjel. Acestea sunt optionale. Nu tuturor le place verdeata, asa ca, daca nu esti un fan al ei, poti renunta atat la marar cat si la patrunjel. Cand ceapa a prins culoare aurie, adauga carnea in tigaie si prajeste-o putin. Cand carnea isi pierde acea culoare rosie de carne crud pe care o avea initial, este momentul sa adaugi o ligura sau doua de bulion sau suc de rosii. Amesteca foarte bine carnea si mai tine-o pe foc un minut, maximum doua.

Intre timp, cartofii trebuie pusi la fiert. Cand sunt gata, decojeste-i si taie-i in bucati mai mici. Pentru a se fierbe mai repede, ii poti curata cat sunt cruzi si ii poti taia in bucati, iar apoi ii pui la fiert. Astfel injumatatesti timpul lor de fierbere. Dupa ce s-au fiert bine si i-ai pus in castron, pune o lingura de margarina peste ei si laptele.

Amesteca totul cu mixerul pana cand obtii un delicios piure de cartofi. Inainte de a continua musacaua, gusta si carnea si piureul pentru a nu fi prea sarate. Daca totul este in regula, ia o tava pe care pune un strat de piure. Toarna apoi carnea pe intreaga suprafata a tavii dupa care, acopera carnea cu un alt strat de piure.

Intr-un castronel cele doua oua se bat foarte bine. Odata ce carnea si piureul sunt asezate la locul lor in tava, toarna pe intreaga suprafata a tavii ouale batute. Ai grija sa fie acoperita de ou intreaga musaca. Daca ai facut si acest lucru, este momentul sa dai musacaua de carne cu piure de cartofi putin la cuptor pana cand se rumeneste deasupra.

Nu este nimic complicat la aceasta reteta. Este de ajuns sa ai putina rabdare si vei gati o musaca de carne de care familia ta nu se va mai satura. Incearca deci, aceasta musaca din carne tocata mixta cu piure de cartofi, pentru o masa savuroasa.

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!