Delicatesa de post - Musaca de cartofi cu ciuperci
Nu stii ce sa mai gatesti in timpul postului Pastelui?
Iata o reteta de post care va fi apreciata de toata familia: musaca de cartofi cu ciuperci. Tie nu-ti ramane decat sa urmaresti pasii si vei stii exact ce ai de facut .
Sa preparam impreuna musaca de cartofi cu ciuperci!
Ingrediente pentru 6 portii musaca cartofi cu ciuperci:
- 1 kg de cartofi
- 500 g de ciuperci
- 2 morcovi
- 4 cepe
- bulion
- 2 bucatele de margarina
- patrunjel
- 6 linguri de ulei
- boia
- sare
- piper
Pasul 1:
Cartofii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare. Cartofii din musaca pot fi facuti piure daca nu va plac cei taiati rondele. In acest timp fierbi si ciupercile. Cand acestea sunt gata, lasa-le la racit.
Pasul 2:
Ciupercile fierte le toci marunt iar ceapa si morcovul le dai prin razatoare. Caleste toate legumele in ulei (indicat este cel de masline). Aceasta compozitie o scoti si o scurgi bine de ulei.
Pasul 3:
Peste legumele taiate adaugi 2 linguri de bulion si patrunjel tocat marunt. Pui sare, piper si boia dupa gust si amesteci bine.
Pasul 4
Ia o tava si unge-o cu margarina. Se pune in straturi- un rand de rondele de cartofi, un rand de ciperci. Deasupra se mai pune verdeata.
Pasul 5
Pui tava la cuptor (care in prealabil a fost incalzit) si o lasi la foc mic pana se rumeneste. O servesti atat calda cat si rece.
Reteta de musaca de cartofi cu ciuperci este de difucultate medie. Totusi, daca urmezi pasii nostrii vei reusi cu siguranta sa gatesti savuros. Pofta mare!
Surse foto: produsin.ro
costachel.blogspot.com