Rețete delicioase
Înapoi la

Musaca de pui – extrem de gustoasa!

Musaca de pui – extrem de gustoasa!

Roxana Gheorghe

Musacaua de pui este mancarea mea preferata din copilarie. A mea si a parintilor mei, deoarece mama o pregatea de fiecare data cand avea ocazia, iar pe mine acest lucru nu avea decat sa ma bucure. Fina, delicioasa, dar avea si un defect: se termina prea repede! Te invit sa prepari si tu o musaca de pui dupa reteta de mai jos! O sa te lingi pe degete!

Musaca cu carne de pui

Musaca de pui

Ingrediente musaca cu carne de pui:

- 1 ½ kg cartofi
- 2 cepe
- 1 piept de pui dezosat
- 200 ml lapte
- 1 lingura de unt
- 2 oua
- 2 - 3 rosii

Mod de preparare musaca de pui:

Pui cartofii la fiert, apoi ii cureti de coaja, ii tai cubulete si ii pasezi pana se face un piure in care adaugi untul, laptele si sare dupa gust.

Intr-o tigaie pui putin ulei si calesti ceapa pe care ai curatat-o si ai tocat-o fin. Adaugi si carnea de pui tocata si o calesti si pe ea putin. Torni in tigaie jumatate de pahar de apa. Cand scade apa, pui rosiile decojite si taiate cubulete impreuna cu putina sare si piper.

Intre timp, incalzesti cuptorul. Ungi bine o tava (sau vas yena) cu ulei, apoi pui jumatate din cantitatea de piure, deasupra amestecul de carne cu rosii care a scazut bine si intindem bine. La sfarsit, punem ca o plapumioara cealalta jumatate de piure, pe care o intindem uniform. Batem doua oua si le desertam deasupra comozitiei.
Dam tava la cuptor pentru 30 - 40 minute.

Musaca cucarne de pui

Musacaua de pui poate fi delicioasa si daca pui in loc de oua un strat de dovlecei si un strat de rosii, toate fiind taiate feliute. Spor la treaba!

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.