Incearca ceva nou: musaca de varza dulce

Incearca ceva nou: musaca de varza dulce
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Sâmbătă, 10.04.2010

Cuprins

Haide sa revenim putin la traditie. Haide sa preparam o mancare asa cum se face ea in anumite zone ale tarii noastre. Iti propun astai o reteta nu foarte complicata de musaca de varza. Este una dintre acele mancaruri pentru care depui putin efort  dar apoi stii ca a meritat.

Musaca de varza si carne de porc

Musaca de varza
Ingrediente:

500 g carne slaba de porc
200 gr orez
2 cepe nu foarte mari
3-4 ardei grasi
1 kg rosii
1 varza dulce
Ulei, sare, piper
200 ml smantana
1 cana supa de carne
Pasta de tomate

Cum se prepara aceasta delicioasa musaca de varza? Incepi cu ceapa si carnea. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie cu ulei la calit. Intre timp da carnea prin masina de tocat. Cand ceapa este gata, adauga carnea si prajeste-o putin. Orezul se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand este gata, iar bobul s-a umflat bine, el trebuie scurs si adaugat peste carne. Se  adauga 1-2 linguri de pasta de tomate, se potriveste de sare si piper si se amesteca foarte bine.

Musaca de varza cu smantana

Este momentul sa te ocupi si de varza. Pentru aceasta reteta de musaca de varza vom folosi varza dulce. Aceasta trebuie spalata foarte bine si tocata marunt. Acum poti incepe sa pui musacaua in cratita. Ingredientele pentru musaca vor fi asezate astfel: putin ulei pe fundul cratitei, un strat de varza, unul de carne, inca unul de varza, inca unul de carne. Repeta operatiunea pana cand ingredientele se epuizeaza, avand grija ca ultimul strat sa fie tot de varza. Este bine sa pastrezi doua- trei foi intregi de varza pentru a le pune deasupra. Se toarna apoi supa de carne, mai mult pe margine pentru a patrunde pana la fundul cratitei, apoi se toarna smantana deasupra si se da musacaua la cuptor. Va dura aproximativ o ora pana cand musacaua de varza va fi gata, dar va merita asteptarea.

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 10.04.2010
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 10.04.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Sâmbătă, 10.04.2010
Articolul urmator »
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Ardei umpluți cu varză: cea mai bună rețetă de murături
Andreea Baluteanu | Marţi, 11.06.2024
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (17)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
adriana (anonim)
14 octombrie 2013 14:02

cu rosiile si ardeiul gras ce fac? ele cand se pun?

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (47 vizite)