Haide sa revenim putin la traditie. Haide sa preparam o mancare asa cum se face ea in anumite zone ale tarii noastre. Iti propun astai o reteta nu foarte complicata de musaca de varza. Este una dintre acele mancaruri pentru care depui putin efort dar apoi stii ca a meritat.
Musaca de varza si carne de porc
|
Ingrediente: 500 g carne slaba de porc 200 gr orez 2 cepe nu foarte mari 3-4 ardei grasi 1 kg rosii 1 varza dulce Ulei, sare, piper 200 ml smantana 1 cana supa de carne Pasta de tomate |
Cum se prepara aceasta delicioasa musaca de varza? Incepi cu ceapa si carnea. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie cu ulei la calit. Intre timp da carnea prin masina de tocat. Cand ceapa este gata, adauga carnea si prajeste-o putin. Orezul se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand este gata, iar bobul s-a umflat bine, el trebuie scurs si adaugat peste carne. Se adauga 1-2 linguri de pasta de tomate, se potriveste de sare si piper si se amesteca foarte bine.
Musaca de varza cu smantana
Este momentul sa te ocupi si de varza. Pentru aceasta reteta de musaca de varza vom folosi varza dulce. Aceasta trebuie spalata foarte bine si tocata marunt. Acum poti incepe sa pui musacaua in cratita. Ingredientele pentru musaca vor fi asezate astfel: putin ulei pe fundul cratitei, un strat de varza, unul de carne, inca unul de varza, inca unul de carne. Repeta operatiunea pana cand ingredientele se epuizeaza, avand grija ca ultimul strat sa fie tot de varza. Este bine sa pastrezi doua- trei foi intregi de varza pentru a le pune deasupra. Se toarna apoi supa de carne, mai mult pe margine pentru a patrunde pana la fundul cratitei, apoi se toarna smantana deasupra si se da musacaua la cuptor. Va dura aproximativ o ora pana cand musacaua de varza va fi gata, dar va merita asteptarea.