Musaca de vinete: invata cum sa o prepari

Musaca de vinete: invata cum sa o prepari
Roxana Gheorghe
Vineri, 05.03.2010

Musaca de vinete - Desi numele ne duce cu gandul la o reteta vegetariana, principalul ingredient al acestei retete este carnea, asa ca poate fi consumata cu incredere de cei care nu pot sa renunte la ea. Cunosc oameni care nu au indraznit sa consume o mancare doar pentru ca... nu are carne! Dar sa vedem cum se pregateste aceasta musaca.

 
Ingrediente musaca vinete:

- 5 - 6 vinete mai lungi si nu prea groase (cam 1 ½ kg)
- 300 - 500 g carne de porc, vitel, vaca sau piept de pasare
- o ceapa mare
- 750 g rosii
- 1 - 2 ardei grasi
- patrunjel
- piper
- sare

Mod de preparare:

Spalam vinetele, le taiem pe grosime in felii de 1 cm si le punem intr-un castron. Presaram cu o lingurita de sare, amestecam si le lasam cca 30 minute sa-si lase zeama. Le spalam apoi in 2-3 ape reci si le stoarcem in pumni, fara sa se striveasca. Le asezam pe o tava mare, smaltuita si le stropim bine cu 100 ml untdelemn.

Apoi, amestecam bine. Acum, introducem tava in cuptor, la foc mai mare si le lasam 25 - 30 minute. In acest timp, le mai intoarcem ca sa se prajeasca uniform.

Trecem carnea de 2 ori prin masina de tocat si o calim in ulei cu ceapa, ardeiul si condimentele. Punem intr-un vas termorezistent, uns cu undelemn, 1/3 din cantitatea de vinete, asezand feliile unele langa altele. Peste ele punem jumatate din cantitatea de carne, apoi jumatate din rosiile pe care le-am taiat in felii, presarate cu sare si patrunjel.

La urma, punem restul de vinete, asezate unele langa altele. Deasupra putem pune un sos pentru fripturi, care se presara cu 50 g branza telemea rasa sau numai cu 2 linguri de pesmet, prajit cu 3 linguri de ulei. Vasul se introduce in cuptor cu 30 de minute inainte de servirea musacalei.

Aceasta reteta de musaca de vinete mi-a fost oferita de mama mea si sper sa aiba succes si in casele voastre.  

Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Vineri, 05.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.03.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
luana (anonim)
12 octombrie 2013 12:12

aveti probleme oftalmologice grave...in poze este o musaca de carne cu piure....cat de inapti sunteti,acum pe bune?

Ne găsești pe