Piureul de urzici cu usturoi, o reteta cu gust de primavara

Cuprins
Preparatele culinare in care urzicile sunt vedete nu ar trebui sa lipseasca de pe masa ta in nicio primavara. Dincolo de beneficiile pe care le are aceasta planta pentru sanatatea orgasnimului (detoxifiere, efect vitaminizant, energizant, analgezic etc.), gustul si aroma sunt de neegalat in bucatarie. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara cea mai buna reteta: piure de urzici cu usturoi!
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de gatire: 20 de minute
Timp total: 45 de minute
Dificultatea retetei: redusa
Metoda de preparare: fierbere
Ingrediente necesare pentru piure de urzici cu usturoi
- 500 - 600 g de urzici;
- 150 - 200 ml de lapte;
- cativa catei de usturoi (poti sa folosesti si mai multi);
- 100 g de smantana pentru gatit (de preferat);
- o ceapa;
- doua linguri de ulei;
- marar;
- sare;
- piper;
Iata cum prepari piure de urzici cu usturoi
Spala urzicile bine, de preferat in mai multe ape, pentru a inlatura pamantul de pe ele. Pune apa intr-un recipient, adauga putina sare si opareste urzicile timp de 5-6 minute, dupa punctul de fierbere. Inlatura recipientul de pe foc, lasa-l putin la racit, apoi scurge urzicile de apa si toaca-le marunt. In acest timp poti sa pui la calit ceapa taiata marunt, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaga peste ea usturoiul taiat si amesteca un minut in continuu, apoi pune si urzicile. Toarna smantana, laptele, sarea si piperul. Tine recipientul pe foc pana lichidul incepe sa scada, iar preparatul sa se ingroase. Amesteca frecvent in aceasta perioada si nu uita sa adaugi mararul taiat marunt. Serveste piureul de urzici cu ustoroi alaturi de un ou posat si mamaliga pentru un rasfat complet.
Piureul de urzici cu usturoi, portia ta de sanatate, este o reteta simpla si gustoasa, ideala pentru momentele cand vrei sa pregatesti ceva diferit.

