Piureul de urzici cu usturoi, o reteta cu gust de primavara

Piureul de urzici cu usturoi, o reteta cu gust de primavara
Viorica Ghinea, redactor
Miercuri, 18.03.2015

Cuprins

Preparatele culinare in care urzicile sunt vedete nu ar trebui sa lipseasca de pe masa ta in nicio primavara. Dincolo de beneficiile pe care le are aceasta planta pentru sanatatea orgasnimului (detoxifiere, efect vitaminizant, energizant, analgezic etc.), gustul si aroma sunt de neegalat in bucatarie. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara cea mai buna reteta: piure de urzici cu usturoi!

Timp de pregatire: 25 de minute

Timp de gatire: 20 de minute

Timp total: 45 de minute

Dificultatea retetei: redusa

Metoda de preparare: fierbere

piure de urzici

Ingrediente necesare pentru piure de urzici cu usturoi

- 500 - 600 g de urzici;

- 150 - 200 ml de lapte;

- cativa catei de usturoi (poti sa folosesti si mai multi);

- 100 g de smantana pentru gatit (de preferat);

- o ceapa;

- doua linguri de ulei;

- marar;

- sare;

- piper;

Iata cum prepari piure de urzici cu usturoi

Spala urzicile bine, de preferat in mai multe ape, pentru a inlatura pamantul de pe ele. Pune apa intr-un recipient, adauga putina sare si opareste urzicile timp de 5-6 minute, dupa punctul de fierbere. Inlatura recipientul de pe foc, lasa-l putin la racit, apoi scurge urzicile de apa si toaca-le marunt. In acest timp poti sa pui la calit ceapa taiata marunt, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaga peste ea usturoiul taiat si amesteca un minut in continuu, apoi pune si urzicile. Toarna smantana, laptele, sarea si piperul. Tine recipientul pe foc pana lichidul incepe sa scada, iar preparatul sa se ingroase. Amesteca frecvent in aceasta perioada si nu uita sa adaugi mararul taiat marunt. Serveste piureul de urzici cu ustoroi alaturi de un ou posat si mamaliga pentru un rasfat complet.

Piureul de urzici cu usturoi, portia ta de sanatate, este o reteta simpla si gustoasa, ideala pentru momentele cand vrei sa pregatesti ceva diferit.
Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 18.03.2015
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 18.03.2015
Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce cuvânt te definește în această primăvară?
Ce cuvânt te definește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe