Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de paella cu pui

Andreea Gluh, redactor

Cine s-ar fi gandit ca o mancare de orgine spaniola are drept ingredient de baza orezul ? Ai ghicit, este vorba despre paella. Desigur ca variantele acestui preparat difera in functie de preferinte, de la paella cu fructe de mare pana la cea vegetariana. Astazi, insa, ne vom opri la paella cu pui. Acest fel de mancare nu este greu de pregatit, iti garantam!

Iata cum se prepara reteta de paella cu pui!

Paella cu pui - un deliciu care merita incercat

Mai intai, pune la indemana urmatoarele ingrediente:


- 450 gr de orez si 240 gr de mazare congelata; 

- 350 ml de supa de pui strecurata in prealabil si 15 ml de apa fiarta;

- 1.4 kg de pui taiat in bucati si 200 gr de chorizo (un tip de salam specific bucatariei spaniole, obtinut din carne de porc cruda uscata);

- 400 gr de rosii conservate, tocate, si un ardei rosu feliat subtire;

- 120 ml de vin alb si doua linguri de ulei de masline;

- o ceapa tocata fin si 3 catei de usturoi striviti;

- 20 mg de boia, cateva fire de sofran uscat, sare si piper dupa gust.

Modul de preparare este urmatorul:

Pune sofranul intr-un bol, toarna apa clocotita si lasa deoparte. Apoi, incinge intr-o tigaie pentru paella sau intr-una obisnuita, dar mai adanca, o lingura de ulei de masline . Cand incepe sa sfaraie, pune la prajit salamul chorizo. Lasa-l la foc mediu timp de doua minute, dupa care pune-l pe o farfurie acoperita cu un servetel de hartie, pentru a absorbi toata grasimea. 

Pune in tigaie uleiul de masline ramas si lasa la calit ardeiul, ceapa si usturoiul. Cand acestea incep sa isi schibe culoarea, adauga si puiul. Cand acesta din urma s-a rumenit, toarna vinul si 120 ml de supa de pui. Lasa sa scada lichidul, lucru care se va intampla dupa cca 10-15 minute. 

In continuare, adauga orezul, apa cu sofran, rosiile si restul cantitatii de supa de pui. Lasa paella cu pui in continuare la foc mic, aproximativ 15 minute. Amesteca in continuu, pentru ca orezul sa nu se prinda de fundul tigaii. Adauga acum mazarea si chorizo, lasand pe foc amestecul pentru inca opt minute. La final, adauga sare si piper dupa gust.

Paella cu pui se serveste din tigaia in care a fost preparata, asa ca trebuie sa asezi vasul in mijlocul mesei, pentru ca fiecare membru al familiei sa isi poata lua portia dorita.

Pofta buna!

Incearca si tu sa prepari aceasta reteta delicioasa de origine spaniola, pentru a-ti incanta papilele gustative!

Articolul urmator Pui Tikka Masala - cum faci cel mai bun pui indian

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.