Rețete delicioase
Înapoi la

Retete de toamna – Preparate delicioase de sezon

Retete de toamna – Preparate delicioase de sezon

Andreea Gluh, redactor

Daca vrei sa incerci noi retete, acest sezon iti ofera posibilitatea de a prepara feluri de mancare cu gusturi deosebite. Incearca un meniu complet, alcatuit din retete de toamna rapide si delicioase. Supele crema, combinatiile de paste cu legume si prajiturile cu fructe specifice noului anotimp iti vor incanta papilele gustative.

Pietele sunt pline de legume si de fructe proaspete, bogate in vitamine si in substante benefice organismului. Cu toate acestea, daca esti pusa in situatia de a nu avea inspiratie in bucatarie, te poti inspira din retetele de toamna pentru un meniu complet pe care ti le vom rpezenta in continuare.

Reteta de toamna pentru supa de dovleac

Dovleacul este recunoscut pentru continutul ridicat de vitamine si minerale, printre care se numara A, B1, B3, B6, C, E, acidul folic, calciul, potasiul, seleniul, fierul si manganul. Indiferent de modalitatea in care il prepari, vei descoperi un gust aparte.

Una dintre retetele de toamna deosebite este cea pentru supa de dovleac.



Sursa: veganizzm.wordpress.com

Pentru aceasta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- un dovleac de marime medie, curatat si taiat cuburi;

- doua bucati de praz;

- doua tulpini de telina tocate, pe care le poti gasi comercializate sub denumirea de apio;

- trei catei de usturoi tocati marunt;

- sase cesti de supa de pui;

- o lingura de ulei de masline;

- o jumatate de lingurita de rozmarin;

- sare si piper dupa gust.

Pentru inceput, trebuie sa calesti telina si prazul. La jumatatea procesului de pregatire a acestora adauga bucatile de dovleac si usturoiul tocat. Continua sa calesti ingredientele aproximativ 25 de minute, pana cand acestea isi schimba culoarea si se fragezesc. Nu uita sa le condimentezi cu sare si cu piper.

In continuare, trebuie sa omogenizezi, cu ajutorul blenderului, amestecul de ingrediente si cele sase cesti de supa. Cand observi ca acestea s-au transformat intr-o crema, le poti servi in boluri, dar nu inainte de a adauga rozmarinul, care ii va conferi savoarea specifica.

Reteta de toamna pentru paste cu vinete

Daca vrei sa gatesti o mancare delicioasa si rapida, opteaza pentru paste. Combinatia dintre acestea si legume este varianta ideala pentru tine si pentru familia ta. Incearca si tu reteta de toamna pentru paste cu vinete, daca vrei sa ai parte de o masa hranitoare.



Sursa: realsimple.com

Iata si ingredientele pentru acest preparat:

- o vanata de marime medie, taiata cuburi;

- 500 de grame de paste penne;

- doua tulpini de telina (apio) taiate marunt;

- trei rosii coapte, tocate cuburi;

- doua linguri de pasta de tomate;

- doua linguri de otet din vin alb;

- trei linguri de ulei de masline;

- sare si piper dupa gust;

- o lingura de zahar;

- jumatate de lingurita de busuioc uscat;

- patrunjel tocat marunt.

Pentru a prepara acest fel de mancare, trebuie sa fierbi mai intai pastele penne. Fierbe apa in care ai adaugat un varf de cutit de sare, iar cand vezi ca aceasta da in clocot, adauga pastele. Lasa-le pe foc pentru aproximativ 25 de minute.

Intre timp ocupa-te de amestecul de legume. In primul rand, trebuie sa calesti telina intr-o tigaie in care ai pus doua linguri de ulei de masline. Cand aceasta isi schimba culoarea, completeaza cu vinetele si cu rosiile tocate. Lasa-le la foc mic si pregateste separat un sos din otetul de vin alb, un sfert de pahar de apa, o lingura de zahar, doua lingurite rase de sare si piper dupa gust. Toarna amestecul rezultat peste legumele din tigaie si lasa-le pe foc aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand. Nu uita sa adaugi si busuiocul, pentru un plus de savoare. Cand timpul a trecut, combina legumele cu pastele fierte, presara pe deasupra patrunjelul tocat si serveste-le calde.

Acest fel de mancare te va transporta in tinuturile mediteraneene, gratie buchetului de arome pe care combinatia de legume si de condimente i le confera.

Reteta de toamna pentru mere coapte cu nuci

Niciun meniu nu este complet daca nu servesti si un desert. Unul dintre deserturile de sezon se compune din mere coapte, umplute cu nuci.



Sursa: realsimple.com

Daca vrei si tu sa prepari aceasta delicatesa, trebuie sa procuri urmatoarele ingrediente:

- opt mere coapte si dulci;

- 200 de grame de miez de nuca;

- patru linguri de zahar brun;

- un sfert de pachet de unt.

In primul rand, trebuie sa preincalzesti cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi amesteca zaharul, nucile si untul intr-un bol, pana la omogenizare. Scoate miezul fiecarui mar si aseaza fructele intr-un vas termorezistent. Imparte amestecul preparat anterior in opt parti egale si umple cu el merele. Pune vasul la cuptor pentru 25 de minute. Cand timpul s-a scurs, iar merele s-au copt, le poti aseza pe farfurii sau in boluri individuale.

O modalitate neobisnuita, dar delicioasa, de a servi acest preparat este cea care presupune combinarea merelor calde cu inghetata de vanilie.

Pofta buna!

Retetele de toamna pot fi preparate in diverse moduri, datorita numeroaselor legume si fructe pe care noul sezon ti le pune la dispozitie.

 

Articolul urmator
10 rețete rapide cu conopidă
10 rețete rapide cu conopidă
Ce fruct de toamna esti?
Incepe quiz
Ce fruct de toamna esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (52)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.