Salata de cartofi de post

Salata de cartofi de post
Tatiana Stefan
Marţi, 26.03.2013

Cuprins

Multi dintre noi iubesc salata orientala, care contine printre altele oua fierte sau maioneza, insa in Postul Pastelui salata de cartofi  o inlocuieste cu succes. Astfel, salata de cartofi de post este o mancare gustoasa si potrivita pentru aceste zile si te va ajuta sa uiti de salata orientala.

Sursa foto: www.crestinortodox.ro

Prin urmare, descopera cum sa prepari o salata de cartofi de post delicioasa:

Timp de pregatire: 25-30 de minute
Timp de gatire: 40 de minute
Timp total: aproximativ 70 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 1 ceapa mare rosie
  • 2 ardei kapia
  • 2 morcovi
  • 150 g masline feliate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml otet de vin
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, piper, dupa gust

Mod de preparare a salatei de cartofi de post

Spala bine cartofii si pune-i sa fiarba cu apa rece si sare. Dupa ce au fiert, scoate-i intr-un castron, lasa-i putin sa se raceasca si decojeste-i. Dupa ce ai terminat, taie-i rondele.

Curata ceapa si taie-o solzisori. De asemenea, spala ardeiul si taie-l cubulete. Morcovii trebuie sa ii speli si sa-i dai prin razatoare. Dupa ce ai terminat, adauga toate ingredientele (ceapa, ardei si morcovi) peste cartofi.  Pune si maslinele. Adauga ulei si otet si potriveste dupa gust cu sare si piper. Toaca marunt patrunjelul si adauga-l pentru a da savoare salatei. Amesteca bine toate ingredientele. Salata de cartofi se serveste calda.

Asadar, daca ai decis sa respecti Postul Pastelui, o data pe saptamana iti poti pregati acest tip de mancare. Este usor de preparat si poti jongla cu legumele. Poti adauga orice legume iti plac (mazare, porumb, etc).

De asemenea, nu trebuie sa-ti faci griji pentru silueta, deoarece 100 g de salata de cartofi de post contin 101,1 calorii, dintre care 1,8 gr de proteine, 4 gr de lipide, 15,1 gr de carbohidrati, 2 gr de fibre.

Pofta buna!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 26.03.2013
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (14)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe