Traditie si dieta: Sarmale de curcan!

Cuprins
Mancarea traditionala romaneasca este aromata si gustoasa dar si foarte calorica. Iata o varianta de mancare traditionala savuroasa si cu putine calorii: sarmale de curcan!
Mancare traditionala cu putine calorii: sarmale de curcan!
![]() |
Ingrediente pentru sarmale de curcan:
1 kg de carne tocata de curcan
40-50 de foi de varza murata
300 gr varza murata tocata
1 legatura de marar
4 linguri de boia
3 linguri bulion
5 linguri ulei de masline
3 cepe
100 gr orez
boabe de piper
cimbru
2 foi de dafin
piper
sare
Cum prepari sarmale de curcan?
![]() |
Pasul 1:
Ceapa se taie marunt si se caleste putin. Se scoate si se amesteca impreuna cu orezul, cu carnea, cu mararul si cu condimente (sare, piper, boia). Cu acest amestec umpli foile de varza.
Pasul 2:
Intr-o oala punem putin ulei si niste varza tocata. Peste punem sarmalele de jur-imprejurul cratitei. Pe mijloc punem tot varza tocata.
Pasul 3:
Printre sarmale punem boia, boabe de piper, foile de dafin si cimbrul. Sarmalele se acopera cu varza tocata. In oala se pune apa cat sa acopere sarmalele si bulionul.
Pasul 4:
Lasi sarmalele la foc mic pana se fierbe bine varza si carnea. Eu le las la fiert cam 2 ore dar depinde mult de varza daca este cruda.
E usor sa gatesti traditional si sa tii la silueta. Serveste aceste sarmale de curcan cu iaurt (in loc de smantana), cu mamaliga si un ardei iute pentru reglarea metabolismului.


