Rețete delicioase
Înapoi la

Incearca o reteta de sarmale in foi de vita intr-o interpretare greceasca

Incearca o reteta de sarmale in foi de vita intr-o interpretare greceasca

Edda Bild

Uneori, simtim ca "azi e o zi ideala pentru o mancare traditional romaneasca". Dar de fapt, cat de traditionala poti sa numesti un fel de mancare pe care il poti regasi si in bucataria altor natiuni?

Cazul de astazi: delicioasele sarmale in foi de vita! Savuroase, usoare si prin definitie mici si delicate, aceste minuni culinare nu caracterizeaza doar complexa bucatarie romaneasca. Dimpotriva, acestea apar si in bucataria greceasca: aceste sarmale in foi de vita poarta numele de "dolmade"!

Dolmade: sarmale in foi de vita

Sarmale foi de vitaIata ce vei avea nevoie pentru aceste sarmale:

- foi de vita cat mai multe pentru a avea de unde alege; oparite si apoi clatite cu apa rece pentru a-si pastra culoarea
- 750 g de carne de miel tocata (poti folosi si un amestec de carne de porc si vita pentru a reda acestor sarmale in foi de vita un aer autohton)
- 2 cepe de dimensiuni medii, tocate marunt
- 2/3 de cana de orez cu bob lung
- 2/3 de cana de seminte de pin
- o lingurita de sare
- un sfert de lingurita de piper
- o lingurita de menta proaspata, tocata
- o cana si jumatate de apa

Sarmale in foi de vitaInstructiuni de pregatire:

1. Amesteca carnea de miel (sau orice alta carne decizi sa folosesti) cu ceapa, orezul, semintele de pin, sare, piper si menta intr-un bol pana cand sunt amestecate omogen.
2. Deschide cu grija o frunza de vita si pune-o pe suprafata de lucru cu partea cu nervura in jos.
3. Pune o lingura de amestec de carne in centrul frunzei. Impatureste capatul frunzei deasupra carnei, impatureste partile laterale si ruleaza intr-un cilindru strans.
4. Pune ruloul in frunza de vita intr-un vas mare, avand grija sa nu il desfaci. Repeta operatiunea pentru toata carnea, punand toate acele sarmale in foi de vita rezultate intr-un singur strat.
5. Toarna apa in vas si da in clocot pe aragaz. Redu flacara la foc mic si fierbe pana cand orezul s-a inmuiat - 50-55 de minute. Verifica din cand in cand si mai adauga apa daca este nevoie.

Sarmale foi de vitaSi acestea pot fi servite cu un dressing de smanatana deasupra (sau de ce nu? pe un pat de smantana) pentru o aroma mai proaspata.

Incearca aceasta reteta de sarmale in foi de vita in versiunea greceasca si abia apoi ofera un verdict: care sunt mai bune?

 

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.