Rețete delicioase
Înapoi la

Scrob cu spanac si ciuperci (omleta moldoveneasca)

Scrob cu spanac si ciuperci (omleta moldoveneasca)

Ioana Budeanu

Scrobul este varianta moldoveneasca a omletei si consta intr-un amestec de oua cu legume, lapte si branza, special pentru un mic dejun perfect! Noi iti propunem o reteta savuroasa si foarte sanatoasa de scrob cu spanac si ciuperci. Spanacul se gaseste in supermarket atat in varianta fresh, cat si congelat, la fel si ciupercile. Iata reteta:


Ingrediente:

- 2 maini bune de spanac proaspat (sau congelat)
- 4 ciuperci mari feliate
- 2 fire de ceapa verde taiate sau o ceapa uscata
- 3 oua intregi sau 6 albusuri
- 1 lingura de lapte sau apa
- 3 linguri de mozzarella rasa
- 1 lingurita de unt sau ulei
- sare si piper
 
Scrob cu ciuperci


Mod de preparare:

- incalzeste o tigaie mare neaderenta si pune in ea uleiul sau untul
- adauga spanacul si ciupercile si lasa-le 4-5 minute sa se incalzeasca, amestecand ocazional
- bate bine ouale intregi sau albusurile cu laptele (sau apa); adauga sare si piper dupa gust si ceapa taiata marunt
- cand spanacul este gatit, iar ciupercile au o culoare maronie, adauga peste ele ouale batute
- lasa-le sa se coaca timp de 30-40 de secunde si apoi amesteca-le bine cu o spatula din lemn
- cand scorbul este aproape gata, presara branza pe deasupra
- acopera tigaia, inchide focul si lasa scrobul in tigaie pana se topeste branza
 
Scrob cu spanac si ciuperci


- se serveste cald
- poti sa folosesti si alte ingrediente: ardei verde/rosu, rosii, ierburi aromtice (patrunjel, oregano) si poti servi scrobul pe felii de paine integrala prajita.
 

 
Alte subiecte care te-ar putea interesa:

O cina romantica a la Jamie Oliver
Salata de avocado si pastrav cu seminte de dovleac
Deliciu thailandez: taitei la wok cu muguri de bambus

Subiecte de pe forum:

Mancarea ca arta
Reteta preferata
Retete dietetice
 
Articolul urmator
Idei de mic dejun tradițional românesc
Idei de mic dejun tradițional românesc

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    laur radolea (anonim)
    12 mai 2012 16:04

    uleiul sa fie de mazline neaparat Brinza sa fie mazcarpone se pune mult curry rosii cherry rycota taglyata orezul se pune dar nu se fierbe sa ramina aproape crud Multe moluste din astea melci scoici cochiliile alea care sfirie in tigae oooh sunt o nebunie apoi la sfirsit se pune o frunza de menta ahhh ohhh e ceva demential