Tocanita de cartofi de post
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Rețete la ceaun
Caracteristici
- Rețete de post
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
O reteta foarte simpla si la indemana, care te ajuta sa diversifici alimentatia in perioada postului este tocanita de cartofi de post. Gustoasa si aromata, tocanita de cartofi de post este o reteta clasica, care nu da gres.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 30-40 minute
Timp total: 40-50 minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4-6 portii
Ingrediente
- 1,5 kg de cartofi
- 1 ceapa mare
- 2 rosii
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei dulce sau iute, in functie de preferinte
- ulei de masline
- 100 ml suc de rosii
- 1 lingurita de tarhon
- cimbru
- patrunjel
- sare
- piper
Prepararea tocanitei de cartofi de post
Curata cartofii, spala-i si taie-i in bucati. Pune-i la fiert cu o lingurita rasa de sare si foarte putin piper. Lasa cartofii sa fiarba undeva intre 20-25 minute. Din cand in cand testeaza-i cu furculita sa vezi daca s-au fiert.
Spala rosiile si decojeste-le, apoi le tai in bucatele mici. Toaca marunt ceapa, patrunjelul si usturoiul.
Pune ceapa la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline, iar cand devine aurie adauga rosiile taiate bucati, boia, usturoiul, sucul de rosii, pantrunjelul, tarhonul, putina sare si piper. Adauga si 100 ml apa. Amesteci din cand in cand si lasi sa fiarba aproximativ 10 minute.
Dupa ce cartofii au fiert ii scurgi de apa si torni peste ei sosul din tigaie.
Tocanita de cartofi de post se serveste calda si merge de minune cu muraturi, salata de ardei copti sau salata de varza. Nu ramane decat sa-ti uram pofta buna!