Tocanita de ciuperci de post

Tocanita de ciuperci de post
Ana Nisipeanu
De Ana Nisipeanu
Miercuri, 27.03.2013

Cuprins

Tocanita este o mancare delicioasa, binevenita la orice masa. Si pentru ca suntem in perioada postului, tocanita de ciuperci de post este o alegere care iti va incanta papilele gustative.


Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 30-40 minute
Timp total: 40-50 minute
Dificultatea retetei: redusa
Metoda de preparare: fierbere

  

Ingrediente

- 300 gr ciuperci
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 rosie
- 2 linguri de bulion
- 1 ardei kapia
- 2 linguri cu patrunjel verde
- 1 varf de piper negru
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri ulei de masline

Prepararea tocanitei de ciuperci de post

Spala bine ciupercile, lasa-le sa se scurga, apoi curata primul strat de pielita de pe palaria lor. Poti pastra si coditele sau le poti inlatura.

Taie ciupercile felii, iar ardeiul si rosia taie-le in bucati mici. Pe urma toaca ceapa marunt si pune-o la calit cu doua linguri de ulei de masline. Dupa ce ai calit ceapa si a devenit aurie, adaugi ardeiul kapia, usturoiul, ciupercile si pui sare si piper negru sau alte condimente, in functie de gustul tau. Dupa ce amesteci putin, adauga un pahar de apa si lasa tocanita de ciuperci de post sa fiarba la foc mic, cu vasul acoperit.

Dupa cateva minute mai adaugi doua linguri de bulion. La final, cand mancarea este gata, presari patrunjelul si amesteci usor, ca sa se imbine aromele.

Tocanita de ciuperci de post se serveste intotdeauna calda. Este un preparat usor de gatit, gustos si sanatos.

 

Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (27)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe