Tocanita de hribi: o reteta de post delicioasa

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Tocanita de hribi: o reteta de post delicioasa
Andreea Gluh, redactor
Marţi, 10.12.2013

Cuprins

Caracteristici

Ciupercile sunt recunoscute pentru continutul lor nutritional si mai ales pentru gustul deosebit pe care il au. Poate ca cele mai cunoscute sunt champignon, insa ar trebui sa incerci si alte varietati de ciuperci. De exemplu, poti alege hribii. Pregateste din ei o tocanita de post delicioasa, pe care o poti savura in aceasta perioada.

Iata cum poti prepara gustoasa tocanita de hribi!

Hribii mai sunt cunoscuti in popor sub denumirea de manatarca, mitarca, pitarca sau pitoanca, in functie de regiune. Ei au o aroma unica si un miros placut. De asemenea, concentratia de apa este mai mare decat in cazul altor ciuperci, asa ca vor scadea mai mult atunci cand ii gatesti.

Ingredientele necesare pentru tocanita de hribi

- 1 sau 2 kilograme de ciuperci, in functie de cantitatea de mancare pe care doresti sa o prepari;

- doua cepe;

- doua rosii;

- doi morcovi;

- cinci catei de usturoi pisati;

- ulei;

- pasta de tomate;

- patrunjel pentru ornat

- dafin, sare si piper dupa gust.

Iata in ce consta prepararea tocanitei de hribi!

Mai intai trebuie sa cureti si sa speli ciupercile in cat mai multe ape, pentru a indeparta praful si alte impuritati depuse pe acestia. O modalitate sigura pentru aceasta o reprezinta aceea de a lasa ciupercile in apa rece timp de aproximativ o ora. In acest timp curata morcovii si taie-i rondele. Cand timpul s-a scurs, pune la fiert o cratita cu apa si cand aceasta da in clocot, adauga buretii si un varf de cutit de sare. Lasa-i pe foc vreme de 30 de minute, apoi pune-i intr-un bol, fara lichid.

In continuare toaca ceapa si pune-o intr-o tigaie cu ulei, la calit. Cand incepe sa isi schimbe culoarea in auriu si devine usor sticloasa, adauga rosiile taiate cubulete, dafin, sare si piper. Amesteca timp de doua-trei minute, dupa care poti adauga ciupercile taiate in prealabil. Lasa compozitia sa fiarba la foc mic, acoperita cu un capac, timp de 20 de minute. Spre final adauga pasta de tomate si usturoiul pisat. Cand tocanita este gata, orneaza-o cu patrunjel si serveste-o calda.

Pofta buna!

Tocanita de hribi este un preparat delicios, usor de pregatit si potrivit perioadei postului. Incearc-o si tu, pentru a te bucura de un gust deosebit.

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 10.12.2013
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (18)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024

Ne găsești pe