Reteta pentru anotimp geros: Castraveti murati

Reteta pentru anotimp geros: Castraveti murati
Roxana Gheorghe
Vineri, 14.05.2010

Cuprins

Cand este frig afara, ce poate fi mai bun decat o mancare calda insotita de niste castraveti murati? Pregateste-te din timp si prepara aceasta reteta de castraveti murati!

Castraveti murati

Castraveti murati

Ingrediente castraveti murati:
1 ½ l apa
½ kg castraveti mici
100 g sare
2 ½ l otet

Mod de preparare castraveti murati:

Castravetii trebuie sa fie mici si fara gauri.
1. Faci o saramura si scufunzi in ¾ din apa castravetii cu jumatate din cantitatea de sare si ii lasi asa 24 de ore.
2. Dupa acest proces, lasi castravetii sa se usuce bine.
3. Intr-un castron mic, alternezi straturi de castraveti cu straturi de sare. Ii lasi asa intre 24 si 48 de ore.
4. Apoi, ii speli bine si ii lasi sa se usuce.
5. Ca sa ramana crocanti, se vor spala, prin fierbere, in restul de apa si cu lingura de sare, timp de 2 minute.
6. Ii introduci in borcane de sticla, cu capace noi, pentru a proteja castravetii, iar peste ei se va turna otetul (conservantul).

Castraveti murati

Astfel, ai obtinut niste castraveti murati deliciosi, buni in orice vreme.

Vezi si
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Vineri, 14.05.2010
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Vineri, 14.05.2010
Articolul urmator »
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Risipa alimentară: ce efecte are și cum o poți combate
Raluca Margean | Miercuri, 29.01.2025
Incepe quiz
În ce anotimp s-a născut sufletul tău pereche?
În ce anotimp s-a născut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (24)

Ne găsești pe