Deliciul din borcan - conopida murata
Cuprins
Toamna, fiecare gospodina se pregateste pentru iarna. Daca vrei sa diversifici muraturile pe care le pregatesti pentru sezonul rece cu un gust delicios e timpul sa inveti sa pregatesti conopida murata.
Conopida murata - la indemana oricui
Ingrediente necesare pentru conopida murata:
o conopida
un morcov
2 ardei capia
1 lingura de sare
bete de marar
boabe de mustar
Cum se prepara conopida murata?
1. Conopida se spala bine si se desface in buchete. Morcovul se taie rondele.
2. Toate legumele se pun in borcan. Printre ele se pun boabele de mustar si cateva bete de marar. Deasupra se pun doua bete de marar astfel incat legumele sa nu iasa.
3. Intr-un litru de apa punem o lingura de sare grunjoasa. Aceasta compozitie se pune la fiert.
4. Apa fierbinte se pune peste conopida. Borcanul se sigileaza bine si se lasa la racit.
Conopida murata se lasa cam 2 luni la rece, ferita de umezeala pentru a capata gustul perfect de muratura. Este ideala langa orice fel de friptura.
Alte retete care te-ar putea interesa: Invata sa prepari bureti murati |