Muraturi bune la toate: gogosari murati

Cuprins
Intodeauna am avut impresia ca dintre toate muraturile, gogosarii sunt cei mai pretentiosi. Si cum probabil multe gospodine s-au confruntat cu aceasta problema, am zis ca ar fi o idee buna sa iti impartasesc o reteta cat mai simpla de gogosari murati. Asta pentru a te asigura ca nu mai ies nici prea dulci, nici prea acri si nici nu se strica mai repede decat ar trebui. Iata deci cum se prepara gogosari murati.
Cea mai usoara reteta de gogosari murati
Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru gogosari murati:
- 5 kg gogosari
- 500 gr zahar
- 400 gr sare
- 500 ml otet
- boabe de mustar
- piper boabe
- cateva radacini de hrean
![]() |
Gogosari murati deliciosi fara bataie de cap
Iata ce ai de facut pentru niste gogosari murati care iti vor placea cu siguranta! Alege borcanele in care vrei sa pui muraturile, cel mai bine borcane de 800 de grame pentru a nu fi nici prea multi nici prea putini intr-un singur borcan. Gogosarii trebuie sa ii tai si sa-i cureti de codite si seminte. Ii tai in sferturi, sau jumatati, in functie de marimea lor, ii pui in borcan pana aproape de gura borcanului, apoi, in fiecare dintre borcane pui cateva boabe de mustar, cateva boabe de piper si otet, zahar si sare. Otetul, zaharul si sarea le vei imparti in mod egal in functie de cate borcane vei ocupa cu gogosarii.
Lasi borcanele asa de pe seara pe dimineata. Dimineata, deasupra gogosarilor, la fiecare borcan pui cate o bucatica sau doua de hrean si pui capacul. Borcanele cu gogosari murati trebuie depozitate la loc racoros cu capacul in jos pentru a se vida si astfel, pentru a evita sa faca floare. Asta este tot. Acum ai niste gogsari murati pe care ii vei adora.
Alte articole care te-ar putea interesa: Prepara legume pe gratar cu sos de smantana |


