Muraturi bune la toate: gogosari murati

Muraturi bune la toate: gogosari murati
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Luni, 10.05.2010

Cuprins

Intodeauna am avut impresia ca dintre toate muraturile, gogosarii sunt cei mai pretentiosi. Si cum probabil multe gospodine s-au confruntat cu aceasta problema, am zis ca ar fi o idee buna sa iti impartasesc o reteta cat mai simpla de gogosari murati. Asta pentru a te asigura ca nu mai ies nici prea dulci, nici prea acri si nici nu se strica mai repede decat ar trebui. Iata deci cum se prepara gogosari murati.

Cea mai usoara reteta de gogosari murati

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru gogosari murati:

- 5 kg gogosari
- 500 gr zahar
- 400 gr sare
- 500 ml otet
- boabe de mustar
- piper boabe
- cateva radacini de hrean

Gogosari murati

Gogosari murati deliciosi fara bataie de cap

Iata ce ai de facut pentru niste gogosari murati care iti vor placea cu siguranta! Alege borcanele in care vrei sa pui muraturile, cel mai bine borcane de 800 de grame pentru a nu fi nici prea multi nici prea putini intr-un singur borcan. Gogosarii trebuie sa ii tai si sa-i cureti de codite si seminte. Ii tai in sferturi, sau jumatati, in functie de marimea lor, ii pui in borcan pana aproape de gura borcanului, apoi, in fiecare dintre borcane pui cateva boabe de mustar, cateva boabe de piper si otet, zahar si sare. Otetul, zaharul si sarea le vei imparti in mod egal in functie de cate borcane vei ocupa cu gogosarii.

Lasi borcanele asa de pe seara pe dimineata. Dimineata, deasupra gogosarilor, la fiecare borcan pui cate o bucatica sau doua de hrean si pui capacul. Borcanele cu gogosari murati trebuie depozitate la loc racoros cu capacul in jos pentru a se vida si astfel, pentru a evita sa faca floare. Asta este tot. Acum ai niste gogsari murati pe care ii vei adora.   

Gogosari murati 

 Alte articole care te-ar putea interesa:

 Prepara legume pe gratar cu sos de smantana

O mancare de post: bors de legume cu ghimbir

Incearca o dulceata de zmeura cu mai putine calorii  

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Luni, 10.05.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 10.05.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.2 (97)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
alexa (anonim)
20 noiembrie 2011 14:02

am pus muraturi ,de toate felurile,dar au iesit prea acre.cum le pot salva?ce pot sa fac?

Ne găsești pe