Muraturi pentru iarna? Noi iti propunem conopida murata!

Muraturi pentru iarna? Noi iti propunem conopida murata!
Roxana Gheorghe
Marţi, 18.05.2010

Cuprins

Dintre toate muraturile, prefer conopida. Inca nu mi-am dat seama daca datorita gustului ei foarte bun sau deoarece aceasta reteta o face sa fie atat de gustoasa, Iata reteta mea!

Conopida murata

Muraturi pentru iarna

Ingrediente:
- ½ kg conopida
- O ceapa medie, taiata felii
- 1 catel usturoi
- Boabe de piper negru, frunze de dafin, cimbru si maghiran dupa gust
- 250 ml apa
- 250 ml otet alb
- ½ lingurita sare
- ¼ ceasca ulei

Cum prepari aceste muraturi pentru iarna?

- speli si tai conopida
- o pui in apa fierbinte si o lasi 3 minute (apa cat sa acopere conopida), recipientul fiind acoperit
- o scurgi si o pui intr-un castron cu apa rece
- intr-o tigaie cu ulei, calesti ceapa cu usturoiul cand acesta s-a incalzit si le amesteci cu conopida
- pentru a pregati saramura, dizolvi bicarbonat de sodiu in apa, adaugi otetul, condimentele si lasi sa fiarba 3 minute
- pui conopida in borcane
- adaugi saramura, lasand spatiu de 1 cm intre capac si suprafata lichidului, pui capacul si inchizi ermetic

Muraturi pentru iarna

Astfel ai obtinut niste muraturi de iarna foarte bune. Mie imi place conopida, tie?

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 18.05.2010
Articolul urmator »
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Incepe quiz
Ce accesoriu de iarna ti se potriveste?
Ce accesoriu de iarna ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (176)
ioana (anonim)
31 august 2010 13:01

nu stiu ce sa zis asa suna bn sa vedem cand sunt gata ms de reteta

Ne găsești pe