Muraturi pentru iarna? Noi iti propunem conopida murata!
Cuprins
Dintre toate muraturile, prefer conopida. Inca nu mi-am dat seama daca datorita gustului ei foarte bun sau deoarece aceasta reteta o face sa fie atat de gustoasa, Iata reteta mea!
Conopida murata
Ingrediente:
- ½ kg conopida
- O ceapa medie, taiata felii
- 1 catel usturoi
- Boabe de piper negru, frunze de dafin, cimbru si maghiran dupa gust
- 250 ml apa
- 250 ml otet alb
- ½ lingurita sare
- ¼ ceasca ulei
Cum prepari aceste muraturi pentru iarna?
- speli si tai conopida
- o pui in apa fierbinte si o lasi 3 minute (apa cat sa acopere conopida), recipientul fiind acoperit
- o scurgi si o pui intr-un castron cu apa rece
- intr-o tigaie cu ulei, calesti ceapa cu usturoiul cand acesta s-a incalzit si le amesteci cu conopida
- pentru a pregati saramura, dizolvi bicarbonat de sodiu in apa, adaugi otetul, condimentele si lasi sa fiarba 3 minute
- pui conopida in borcane
- adaugi saramura, lasand spatiu de 1 cm intre capac si suprafata lichidului, pui capacul si inchizi ermetic
Astfel ai obtinut niste muraturi de iarna foarte bune. Mie imi place conopida, tie?