Rețete delicioase
Înapoi la

Vrei sa pui pepeni la murat? Iata cum trebuie sa procedezi!

Vrei sa pui pepeni la murat? Iata cum trebuie sa procedezi!

Roxana Gheorghe

Fiecare familie in parte se pregateste din timp pentru perioada frigului, incepand prin a pune varza, gososari, castraveti la murat.

Iata o reteta de pepeni murati care nu poate da gres:

Pepeni murati

Ingrediente pepeni murati:

- pepeni
- gogonele
- castraveti
- frunze de hrean
- frunze de telina

Cum prepari pepenii murati?

Pepenii mici ii speli si ii pui in borcane, printre ei asezand castraveti si gogonele.
Pentru o aroma intensa adaugi si frunze de hrean si telina.
La un litru de apa pui 25 g sare. Pui saramura la fiert , o lasi sa se raceasca, apoi o torni peste muraturi si legi borcanele cu celofan.

Pepeni murati

Simlu de obtinut, acesti pepeni murati vor fi nemaipomenit de folositori in gospodaria ta pe timpul iernii.

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Ce trebuie sa schimbi la iubitul tau?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la iubitul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (87)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ioan (anonim)
    26 decembrie 2013 15:03

    Multumesc ptr aceasta reteta unica exceptional Nu stiam ca se poate mura pepenele si taiat cuburi

    IOANA (anonim)
    23 august 2013 12:12

    PEPENI MURATI: Se iau pepeni mici care sa nu fie prea verzi, se curata de coaja, se taie in cuburi mai mari, separat se fierbe apa cu o lingura de sare rasa / litru daca e sare de mare si mai plina daca e sare grunjoasa neiodata, apa se lasa sa se raceasca. Se pun intr-n borcan de 3 litri: telina , usturoi si ardei iute pe fundul borcanului, dupa gustul fiecaruia, apoi se pun cuburile de pepene pana la jumatatea borcanului, peste ele din nou telina, usturoi, hrean si apoi restul de pepene, se toarna apa peste toata compozitia si 2 pstile de aspirina. Eventual puneti crucisi, la suprafata, doua bete de hrean. Se inchide bine capacul. PS borcanul sa nu fie prea plin, pepenele mai lasa apa, lasati gol 4 degete. Este o muratura delicioasa si nu cred ca o gasiti pe net. Pofta buna!