Vrei sa pui pepeni la murat? Iata cum trebuie sa procedezi!

Vrei sa pui pepeni la murat? Iata cum trebuie sa procedezi!
Roxana Gheorghe
Joi, 29.04.2010

Cuprins

Fiecare familie in parte se pregateste din timp pentru perioada frigului, incepand prin a pune varza, gososari, castraveti la murat.

Iata o reteta de pepeni murati care nu poate da gres:

Pepeni murati

Ingrediente pepeni murati:

- pepeni
- gogonele
- castraveti
- frunze de hrean
- frunze de telina

Cum prepari pepenii murati?

Pepenii mici ii speli si ii pui in borcane, printre ei asezand castraveti si gogonele.
Pentru o aroma intensa adaugi si frunze de hrean si telina.
La un litru de apa pui 25 g sare. Pui saramura la fiert , o lasi sa se raceasca, apoi o torni peste muraturi si legi borcanele cu celofan.

Pepeni murati

Simlu de obtinut, acesti pepeni murati vor fi nemaipomenit de folositori in gospodaria ta pe timpul iernii.

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 29.04.2010
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Joi, 29.04.2010
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la iubitul tau?
Ce trebuie sa schimbi la iubitul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (87)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
ioan (anonim)
26 decembrie 2013 15:03

Multumesc ptr aceasta reteta unica exceptional Nu stiam ca se poate mura pepenele si taiat cuburi

IOANA (anonim)
23 august 2013 12:12

PEPENI MURATI: Se iau pepeni mici care sa nu fie prea verzi, se curata de coaja, se taie in cuburi mai mari, separat se fierbe apa cu o lingura de sare rasa / litru daca e sare de mare si mai plina daca e sare grunjoasa neiodata, apa se lasa sa se raceasca. Se pun intr-n borcan de 3 litri: telina , usturoi si ardei iute pe fundul borcanului, dupa gustul fiecaruia, apoi se pun cuburile de pepene pana la jumatatea borcanului, peste ele din nou telina, usturoi, hrean si apoi restul de pepene, se toarna apa peste toata compozitia si 2 pstile de aspirina. Eventual puneti crucisi, la suprafata, doua bete de hrean. Se inchide bine capacul. PS borcanul sa nu fie prea plin, pepenele mai lasa apa, lasati gol 4 degete. Este o muratura delicioasa si nu cred ca o gasiti pe net. Pofta buna!

Ne găsești pe