Rețete delicioase Înapoi la

Negresa cu avocado, deliciul sănătos al iernii

Joi, 14.12.2017
de Sorina Corneanu
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Negresa cu avocado, deliciul sănătos al iernii

Caracteristici

Există momente când doar o porție sănătoasă de ciocolată reușește să potolească pofta de dulce. Iar negresa este desertul perfect: pufoasă, aromată, cu multă cacao și, bineînțeles, ușor de preparat!

Iarna aceasta poți încerca o variantă mult mai sănătoasă a celebrei negrese, care înlocuiește ouăle cu semințele și zahărul cu grăsimi sănătoase din avocado.

Iată cum poți prepara o delicioasă negresă cu avocado!

prajitura negresa

Ingrediente pentru blat:

- 2 linguri de făină de semințe organice amestecate cu 4 linguri de apă; 
- un avocado mare; 
- 30 de grame de ciocolată neagră vegană; 
- un sfert de cană de praf de cacao organică; 
- o jumătate de cană de zahăr de nucă de cocos; 
- o linguriță de coajă de portocală; 
- o lingurită de extract de vanilie; 
- 2 linguri de sirop de mere neîndulcit; 
- făină de migdale, aproximativ o cană; 
- o cană de făină de cocos organică; 
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu; 
- o linguriță de praf de copt; 
- un sfert de linguriță de sare de mare; 
- o jumătate de ceașcă de miez de nucă.

Ingrediente pentru glazură:

- aproximativ 15-20 de grame de ciocolată neagră vegană;
- o linguriță de ulei de cocos organic.

brownie

Cum prepari cea mai bună negresă cu avocado:

  1. Încălzește cuptorul la 350 de grade. Pune hârtie de copt într-o tavă și unge-o cu puțin ulei de nucă de cocos.
  2. Într-un castron mic, amestecă semințele organice cu apa și lasă-le deoparte timp de 5 minute.
  3. Între timp, topește ciocolata. Adaugă avocado, ciocolata topită, pudra de cacao, zahărul din nucă de cocos, coaja de portocale, extractul de vanilie și sucul de mere și amestecă foarte bine, până când obții un compus cremos. Un blender sau un mixer te va ajuta foarte mult!
  4. A sosit momentul să adaugi făina de migdale, făina de nucă de cocos, praful de copt și sarea și să amesteci din nou, până când integrezi noile ingrediente. Adaugă compoziția în tavă și presară nucile brute deasupra aluatului, apăsând ușor.
  5. Lasă totul la copt timp de 30-40 de minute.
  6. Apoi, după ce te-ai asigurat că prăjitura este coaptă, las-o să se răcească bine. Doar atunci e indicat să o tai.
  7. În timp ce negresa se răceste, poți prepara glazura de ciocolată. Se topește ciocolata și se amestecă bine cu uleiul de nucă de cocos, la aburi, într-un bol pus deasupra unei oale cu apă fierbinte. Glazura este gata de turnat peste negresă!

Invită-ți prietenii și bucurați-vă de un desert de iarnă delicios!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!