Rețete delicioase
Înapoi la

Negresă ​fără coacere

Negresă ​fără coacere

Redactor Divahair.ro

Dificultate:
Rețete ușoare
Negresă ​fără coacere

Caracteristici

Magazinul online ​Vegis.ro ne oferă rețeta săptămânii, in cadrul #VegisChallenge #FaraZahar, o campanie ce susține viața sănătoasă și consumul de produse benefice pentru organism.

Dieta zilnică joacă un rol important în ceea ce privește starea de sănătate, iar zahărul joacă un rol important în dieta zilnică. Concluzia? Tot mai multe afecțiuni sunt legate de consumul excesiv de zahăr, mai ales că tot mai multe dintre alimentele de pe rafturi conțin acest dulce cristalin.

Dacă nu putem controla întru-totul acest aspect, avem posibilitatea să reducem consumul de zahăr prin alegerile pe care le facem: dulciuri făcute în casă, fără zahăr, în locul dulciurilor din comerț.

Rețeta de negresă fără coacere reprezintă un start excelent în această direcție. Raw și vegană, se prepară rapid și simplu, și are pe lista de ingrediente un înlocuitor excelent al zahărului, cu un conținut nutritiv bogat: siropul de agave. 

 

Ingrediente:

- 320g curmale fără sâmburi;

- 200g nuci;
- 50g biscuiți simpli;

- 6 linguri pudră de cacao;

- 1 linguriță și jumătate extract de vanilie;

- 2 lingurițe de apă;

- 1/4 linguriță de sare.

Ingrediente pentru glazură:

- 30g pudră de cacao;

- 85g sirop de agave (sau de arțar);

- 2 linguri ulei de cocos topit;

- 1/2 linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare:

Se amestecă prima parte a ingredientelor într-un blender; deși consistența obținută poate părea prea uscată, nu se adaugă apă în plus. Acest mix constituie aluatul care se întinde în mod egal într-o tavă pătrată (aproximativ 20cm), pe suprafața căreia a fost așezată o foaie de copt. 

Pentru obținerea glazurii, într-un castron separat se combină restul pudrei de cacao și extractul de vanilie, cu siropul de arțar sau agave și uleiul de cocos. Se amestecă manual, cu ajutorul unei linguri, până la formarea unei paste care se va întinde uniform peste aluatul de mai sus. Negresa astfel obținută se păstrează la frigider timp de 2 ore. 

Opțional, pe deasupra se pot presăra bucățele de nuci, fulgi de migdale, nucă de cocos răzuită pentru un plus de culoare și, bineînțeles, gust.

 

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.