Negresă ​fără coacere

Dificultate:
Rețete ușoare
Negresă ​fără coacere
Redactor Divahair.ro
Joi, 15.03.2018

Caracteristici

Magazinul online ​Vegis.ro ne oferă rețeta săptămânii, in cadrul #VegisChallenge #FaraZahar, o campanie ce susține viața sănătoasă și consumul de produse benefice pentru organism.

Dieta zilnică joacă un rol important în ceea ce privește starea de sănătate, iar zahărul joacă un rol important în dieta zilnică. Concluzia? Tot mai multe afecțiuni sunt legate de consumul excesiv de zahăr, mai ales că tot mai multe dintre alimentele de pe rafturi conțin acest dulce cristalin.

Dacă nu putem controla întru-totul acest aspect, avem posibilitatea să reducem consumul de zahăr prin alegerile pe care le facem: dulciuri făcute în casă, fără zahăr, în locul dulciurilor din comerț.

Rețeta de negresă fără coacere reprezintă un start excelent în această direcție. Raw și vegană, se prepară rapid și simplu, și are pe lista de ingrediente un înlocuitor excelent al zahărului, cu un conținut nutritiv bogat: siropul de agave. 

 

Ingrediente:

- 320g curmale fără sâmburi;

- 200g nuci;
- 50g biscuiți simpli;

- 6 linguri pudră de cacao;

- 1 linguriță și jumătate extract de vanilie;

- 2 lingurițe de apă;

- 1/4 linguriță de sare.

Ingrediente pentru glazură:

- 30g pudră de cacao;

- 85g sirop de agave (sau de arțar);

- 2 linguri ulei de cocos topit;

- 1/2 linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare:

Se amestecă prima parte a ingredientelor într-un blender; deși consistența obținută poate părea prea uscată, nu se adaugă apă în plus. Acest mix constituie aluatul care se întinde în mod egal într-o tavă pătrată (aproximativ 20cm), pe suprafața căreia a fost așezată o foaie de copt. 

Pentru obținerea glazurii, într-un castron separat se combină restul pudrei de cacao și extractul de vanilie, cu siropul de arțar sau agave și uleiul de cocos. Se amestecă manual, cu ajutorul unei linguri, până la formarea unei paste care se va întinde uniform peste aluatul de mai sus. Negresa astfel obținută se păstrează la frigider timp de 2 ore. 

Opțional, pe deasupra se pot presăra bucățele de nuci, fulgi de migdale, nucă de cocos răzuită pentru un plus de culoare și, bineînțeles, gust.

 

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări
Zodia care ți-ar fura iubirea fără remușcări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe