O rețetă simplă de croque monsieur: un sandvici delicios
- Timp de gătire:
- 15-30 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Mic-dejun
- Prânz
Trăim într-o lume în care restricțiile alimentare sunt mereu promovate și ne sunt mereu impuse, dar adevărul este că din când în când nu strică deloc să ne delectăm cu câte un fel de mâncare decadent sau un desert mai special, pentru că viața e prea scurtă ca să nu te bucuri de ea, nu-i așa? Poate că un sandvici nu sună ca fiind cea mai mare delicatesă din lume, dar depinde mult cum îl prepari. Croque monsieur nu este un simplu sandvici, ci o combinație de brânză moale, șuncă și sos bechamel, bine rumenite la cuptor.
Iată cum să faci cel mai bun sandvici din lume!
Croque monsieur: cel mai bun sandvici
Acest sandvici este foarte ușor de făcut, dar trebuie să pregătești din timp sosul bechamel, care va putea fi folosit la o mulțime de alte preparate. Este un sos alb delicios și ușor de făcut, pe care e bine să îl ai în casă. Croque monsieur este un aperitiv sau un mic dejun decadent, care te va face să privești cu alți ochi sandviciurile!
Ingrediente (4 porții):
- 4 linguri de unt;
- 30 g făină albă de bună calitate;
- 360 ml lapte integral;
- 2 linguri de muștar cu semințe;
- o jumătate de linguriță de nucșoară rasă sau măcinată;
- sare;
- 8 felii de de pâine de țară;
- 8 felii de șuncă de cea mai bună calitate;
- 100 g de brânză Gruyere;
- o linguriță de ierburi de Provence.
Mod de preparare:
1. Mai întâi, vei face sosul bechamel, pe care poți să îl prepari și cu câteva zile înainte (dar nu mai mult de 3 zile). Topește untul într-o cratiță medie, pe flacără potrivită, până începe să facă un fel de spumă. Adaugă apoi făina și amestecă bine, până obții o cremă spumoasă și deschisă la culoare, circa 3 minute. Apoi, puțin câte puțin, adaugă laptele, amestecând încontinuu, până se încorporează complet. Mai lasă amestecul pe foc circa 4-5 minute, amestecând mereu, până devine puțin mai gros și are o consistență elastică. Ia de pe foc sosul și adaugă în el muștarul și nucșoara, apoi asezonează cu sare după gust.
2. Dacă vei folosi sosul în altă zi, lasă-l să se răcească, apoi introdu-l într-un recipient și pune pe suprafața lui o folie de plastic, pentru a nu se forma acea „pieliță”. Depozitează-l la frigider.
3. Preîncălzește cuptorul la 210 grade Celsius. Așază toate feliile de pâine pe o hârtie de copt si pune peste ele sos bechamel, astfel încât să acopere întreaga suprafață. Pe patru dintre cele opt felii pune șuncă și jumătate din brânză, apoi pune peste ele feliile rămase de pâine, însă cu partea dată cu bechamel în sus, nu în jos. Presară restul de brânză și ierburile de Provence peste sandviciuri. Pune sandviciurile croque monsieur la cuptor până se rumenesc, circa 10-15 minute.
Sandviciurile croque monsieur pot fi pregătite cu o zi înainte de a le pune la cuptor și chiar e indicat, pentru că se întrepătrund aromele. Așteptăm să ne spui părerea ta despre ele!
Descoperă alte două rețete minunate de sandviciuri: cu ciabatta și pui aromat cu boia și sandviciul grill!