Cele mai bune paste grecesti cu pui: o reteta simpla si sanatoasa
Cuprins
Exista oare vreo persoana careia sa nu ii placa pastele? Indiferent de varianta preferata, acestea se prepara rapid si sunt delicioase, motiv pentru care sunt consumate in intreaga lume cu mare placere. Reteta pe care ti-o propunem mai jos este foarte sanatoasa, oferindu-i organismului tau toti nutrientii necesari pentru a face fata frigului.
Iata cum sa faci cele mai bune peste grecesti cu pui!
Paste grecesti cu pui
Puiul este un aliment foarte sanatos, fiind mancarea de baza in multe traditii culinare de pe glob. Carnea de pui este plina de nutrienti, insa trebuie sa alegi varianta organica, nu de ferma, pentru a evita ingerarea de pesticide, antibiotice si bacterii specifice animalelor crescute in astfel de locuri.
Puiul organic este o sursa excelenta de proteine sarace in grasimi, dar si de vitamine E, B6 si B12, niacina, betacaroten, zinc si seleniu. De aceea, nu ezita sa folosesti pui in preparatele tale. Atat timp cat nu mananci pielea (care este 100% grasime), nu are cum sa iti dauneze. Astazi iti oferim o reteta foarte simpla, dar extrem de gustoasa, de paste grecesti cu pui!
Ingrediente:
- 500 g piept de pui organic, fara piele, taiat in cubulete mici;
- 300 g paste penne din faina integrala;
- 2 catei de usturoi striviti;
- o rosie mare, taiata marunt;
- o lingura de ulei de masline;
- o jumatate de ceapa rosie maruntita;
- 100 g branza feta facuta firimituri;
- 3 linguri de patrunjel proaspat;
- 2 linguri de zeama de lamaie;
- 2 lingurite de oregano uscat;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
1. Intr-o oala mare, pune apa la fiert si adauga in ea sare si putin ulei. Adauga pastele cand apa da in clocot si pregateste-le conform instructiunilor de pe pachet, avand grija sa fie al dente (fierte, dar totusi putin tari). Lasa pastele la scurs intr-o strecuratoare.
2. Intr-o tigaie mai mare, pune uleiul la incins pe foc mediu spre mare, apoi adauga usturoiul si ceapa, soteaza totul timp de doua minute, pana cand se rumeneste usturoiul. Adauga apoi puiul si amesteca pana cand carnea este patrunsa (nu trebuie sa fie roz in centru) - dureaza cam sase minute.
3. Redu focul si adauga rosia, patrunjelul, branza feta, oregano, pastele fierte si zeama de lamaie. Gateste totul pana se intrepatrund gusturile si carnea devine usor rumena. Ia preparatul de pe foc si serveste-l ca atare sau cu sos de iaurt.
Pofta buna!
Aceasta reteta de paste grecesti cu pui are toate avantajele: este ieftina, nutritiva si absolut delicioasa, fiind potrivita pentru orice ocazie.