|
Timp de gatire: 30-35 de minute
Timp total: aproximativ 65 de minute
Dificultate reteta: redusa
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare
- 1 punga de paste penne, fara ou
- 500 g de ciuperci
- 2 cepe mici
- 2-3 catei de usturoi
- 1 cutie pasta de tomate
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 lingura cu busuioc uscat
- sare, piper dupa gust
- ulei
Cum sa prepari paste cu ciuperci de post
Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a obtine niste paste cu ciuperci grozave este sa pui pastele penne la fiert in apa cu sare, potrivit instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, curata si spala bine ceapa si taie-o marunt. De asemenea, si usturoiul trebuie curatat si tocat marunt. Ciupercile trebuie sa le cureti, sa le speli si sa le tai cubulete.
Intr-o tigaie unsa cu putin ulei caleste ceapa si usturoiul. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adauga ciupercile si lasa-le cateva minute, pana se inmoaie. Potriveste cu sare si piper si adauga busuioc. Cand toate acestea sunt aproape gata adauga pasta de tomate si lasa-le sa fiarba pana incepe sa scada.
Scurge apa de la paste si asaza-le pe o farfurie intinsa. Toarna amestecul cu ciuperci si presara patrunjelul tocat marunt. Pastele cu ciuperci de post se servesc calde.
Este bine sa stii ca o portie de 100 g de paste cu ciuperci contine 141,6 calorii, dintre care 6 g grasimi, 9 g glucide, 6 g proteine.
Prin urmare, daca iubesti pastele, iti poti satisface pofta indiferent ca este sau nu post. Pastele cu ciuperci de post sunt o reteta extrem de simplu de preparat si foarte delicioasa.
Pofta buna!