Rețete delicioase
Înapoi la

Surpriza de astazi pentru tine: penne boscaiola

Ana Maria Stroe

Nu stiu daca ai mancat vreodata paste facute astfel. Daca da, sunt convinsa ca ti-au placut foarte mult si, cu siguranta, vrei sa stii si tu cum anume se prepara. Iar, daca nu, crede-ma cand iti spun ca aceasta este o reteta pe care nu vrei sa o ratezi. Asadar, hai sa vedem cum anume se prepara aceste penne boscaiola. Tine minte! Este o mancare rafinata, deci, daca pui la cale o seara romantica, este o mancare foarte potrivita.

O seara reusita cu penne boscaiola

Pentru a pregati aceste delicioase penne boscaiola trebuie sa ai la indemana:
- 200 gr paste
- 100 gr ciuperci
- 4 felii de bacon
- doi catei de usturoi
- 100 ml smantana
- ulei, sare, piper

Ca orice alte paste, reprezinta mancarea care se potriveste perfect cu un delicios vin. De obicei, bucatarii recomanda si un anumit tip de vin, insa eu am ajuns sa cred ca cel mai potrivit vin la o masa este acela care iti place tie. Asa ca, de aceasta data, te voi lasa pe tine sa alegi.

 Penne boscaiola

Penne boscaiola gata din cateva miscari

Dupa cum am spus, orice reteta de paste se prepara foarte usor, iar penne boscaiola nu este deloc vreo exceptie. Tocmai de aceea, mie imi si place sa prepar paste. Nu necesita nici mult timp, nici cine stie ce efort. Iata ce trebuie facut: ia un vas cu apa si pune-l pe foc. Pune in apa o lingura de ulei si putina sare si lasa-l pe foc pana cand apa incepe sa fiarba. In acel moment adauga pastele si lasa-le si pe ele sa fiarba bine.

Intre timp, te poti ocupa de celalalte ingrediente. Ciupercile, de exemplu, le tai in felii cat de cat subtiri, iar baconul in fasii. Intr-o tigaie pune putin otet si adauga usturoiul pisat, caleste putin usturoiul, adauga smantana si lasa-le sa fiarba cateva minute. Poti adauga acum si ciupercile si baconul, amestecand bine compozitia si mai las-o pe foc pentru inca cinci minute.

Cand pastele sunt fierte, scurge-le de apa si pune-le intr-un bol incapator, apoi toarna compozitia pe care ai pregatit-o peste ele si amesteca-le. Acum esti pregatita sa iti surprinzi jumatatea cu o cina cu adevarat deosebita: penne boscaiola.

 Penne boscaiola

 

Articolul urmator Conservarea icrelor la congelator: trucuri utile pentru tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (39)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Adelina (anonim)
    5 august 2011 14:02

    Pentru o pasta ca la carte, pastele nu se fierb mai mult de 2 min. in plus decat e scris pe ambalaj, italienii spun ca pasta aldente e cea mai sanatoasa (adica nu e fiarta in totalitate, pt cei care nu stiu ;) ). Usturoiul dupa ce s-a prajit se scoate si se arunca, e doar pt aroma