Penne picante cu pui, busuioc si lamaie

Odata cu venirea primaverii, trebuie sa incerci lucruri noi! Regula valabila si in bucatarie! Asa ca iti prezentam o reteta inedita si fresh, numai buna pentru un pranz delicios: Penne picante cu pui, busuioc si lamaie!
Se prepara in mai putin de 30 de minute, fiind ideala pentru persoanele active, care nu doresc sau nu au timp suficient pentru a sta foarte mult in bucatarie.
Ingrediente:
- 250 gr paste penne
- 200 gr fasole verde, taiata in fasii cat mai subtiri
- 400 gr piept de pui, taiat fasii
- 2 catei de usturoi, tocati
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura de coaja de lamaie, rasa
- Jumatate de lingurita cu seminte de ardei iute
- O mana de frunze de busuioc
- 125 gr branza feta sau ricotta
Mod de preparare:
Pune apa la fiert, adaugand putina sare. Atunci cand apa da in clocot, pune pastele si lasa-le sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Separat, tot in apa clocotita, pune si fasolea verde la fiert, timp de 2 minute. Apoi scurge atat pastele, cat si fasolea, si lasa-le deoparte.
Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei de masline, caleste usturoiul si semintele de ardei iute timp de 1 minut. Apoi adauga fasiile de piept de pui pentru 2-3 minute, pana cand vor capata o culoare aurie. Ai grija sa amesteci in tot acest timp, pentru a permite aromelor sa se combine.
Pune tigaia deoparte si ocupa-te de dressing! Intr-un bol, amesteca sucul de lamaie cu putin ulei de masline, dupa care adauga coaja de lamaie rasa si frunzele de busuioc.
Dupa ce ai terminat totul, pune pastele si fasolea intr-un bol mare. Peste ele, adauga puiul, usturoiul si semintele de ardei, peste care vei turna dressing-ul. Asezoneaza pastele cu sare si piper, dupa gust, si amesteca. La final, adauga branza.
Acest fel de mancare se serveste fie cald, fie rece. Pofta buna!
Foto: Taste.com.au


