Rețete delicioase
Înapoi la

Ce delicatesa avem azi pe masa? Penne prosciutto cu usturoi si mazare!

Ce delicatesa avem azi pe masa? Penne prosciutto cu usturoi si mazare!

Roxana Gheorghe

Azi este ziua in care o sa incerci o delicatesa pe baza de paste. Sunt una dintre persoanele care sustin ideea ca viata este scurta si trebuie sa ne bucuram de ea cum putem. Asa ca tot ce este bun trebuie sa incercam si noi macar odata. Iata o reteta incredibil de buna: penne prosciutto cu usturoi si mazare.

Penne prosciutto

Penne prosciutto

Ingrediente:
- 500 g penne (macaroane)
- 3 linguri ulei masline
- 4 catei usturoi, tocati fin
- Sare
- Piper negru
- 500 g mazare decongelata
- 150 g prosciutto feliata
- ¼ ceasca patrunjel tocat

Mod de preparare penne prosciutto:

Fierbi pastele intr-o oala mare cu apa sarata. Intre timp, prepari sosul.


Incalzesti uleiul intr-o tigaie, adaugi ceapa si amesteci usor.

Adaugi sare, piper si usturoi si amesteci in continuare.


Pui mazarea si mai lasi 3 minute.

Penne prosciutto

Dupa cele 3 minute, adaugi prosciutto si amesteci inca 2 - 3 minute, dupa care adaugi patrunjelul si jumatate de ceasca cu apa de la paste pentru a se forma un sos cremos.


In acest cremos sos, pui pastele fierte si scurse si amesteci bine. Daca este necesar, mai adaugi apa (in care au fiert pastele).

Simplu si delicios: Penne prosciutto cu usturoi si mazare!

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Penne al gorgonzola - reteta italiana!

Lasagna - patrunde in bucataria italiana!

Este post? Prepara o lasagna de post dupa o reteta italiana

Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Ce desert de Craciun esti?
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    olivia tat (anonim)
    27 iulie 2013 17:05

    bunaMinunate retete de mancare italiana.Eu as dori sa stiu cum se prepara sosul de rosi pentru paste.multumesc olivia

    carmen (anonim)
    22 iunie 2012 14:02

    penne cu usturoi, dar calim ceapa?