Azi este ziua in care o sa incerci o delicatesa pe baza de paste. Sunt una dintre persoanele care sustin ideea ca viata este scurta si trebuie sa ne bucuram de ea cum putem. Asa ca tot ce este bun trebuie sa incercam si noi macar odata. Iata o reteta incredibil de buna: penne prosciutto cu usturoi si mazare.
Penne prosciutto
Ingrediente:
- 500 g penne (macaroane)
- 3 linguri ulei masline
- 4 catei usturoi, tocati fin
- Sare
- Piper negru
- 500 g mazare decongelata
- 150 g prosciutto feliata
- ¼ ceasca patrunjel tocat
Mod de preparare penne prosciutto:
Fierbi pastele intr-o oala mare cu apa sarata. Intre timp, prepari sosul.
Adaugi sare, piper si usturoi si amesteci in continuare.
|
|
Dupa cele 3 minute, adaugi prosciutto si amesteci inca 2 - 3 minute, dupa care adaugi patrunjelul si jumatate de ceasca cu apa de la paste pentru a se forma un sos cremos.
In acest cremos sos, pui pastele fierte si scurse si amesteci bine. Daca este necesar, mai adaugi apa (in care au fiert pastele).
Simplu si delicios: Penne prosciutto cu usturoi si mazare!
Alte articole care te-ar putea interesa: Penne al gorgonzola - reteta italiana! |