Spaghete cu carne de vita si arome orientale, la tine in bucatarie!

Spaghete cu carne de vita si arome orientale, la tine in bucatarie!
Edda Bild
Miercuri, 19.05.2010

Cuprins

N-o sa-ti vina sa crezi, dar pastele sau spaghetele nu sunt doar de provenienta italieneasca; taiteii orientali sunt pregatiti dupa retete similare si modul in care sunt pregatiti sunt cu adevarat o schimbare binevenita in bucataria europeana! Una dintre aceste retete, spaghete cu carne de vita iti ofera o simfonie de arome orientale care iti vor inunda papilele gustative!

Spaghete cu carne de vita

Ingrediente:

- 2 linguri de ulei
- o ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 0.5 kg carne de vita
- o lingura de chimen macinat
- o cana si jumatate de bulion (rosii zdrobite intr-un sos foarte gros)
- o lingurita si 3/4 de sare
- cam 350 g de spaghete
- jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat
- o treime de cana de menta sau patrunjel proaspat, tocat

Spaghete cu carne de vita

Preparare:

1. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Adauga ceapa si gateste, amestecand din cand in cand, pana cand devine translucida, deci cam 5 minute. Adauga usturoiul si apoi carnea de vita, curatata de grasime si taiata in cubulete. Gateste pana cand carnea isi schimba culoarea, cam 3 minute. Incorporeaza chimenul, rosiile si sarea. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic inca 15 minute.

2. Intr-un vas mare, da in clocot apa cu sare si apoi adauga spaghetele pana cand se patrund bine, cam 15 minute. Scurge-le si apoi amesteca-le cu sosul, piperul din belsug si menta.

Un oriental "twist" al clasicelor spaghete cu carne de vita reusit cu doar cateva arome inedite si patrunzatoare. Absolut delicios si simplu!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.05.2010
Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Incepe quiz
Ce obiect din bucatarie esti?
Ce obiect din bucatarie esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (46)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
justone (anonim)
3 august 2012 00:12

ce vedeti voi alcalin aici?

elsza (anonim)
8 decembrie 2011 11:11

asa este, carnea de vita se face mai greu ..si cred ca ideal ar fi sa rumenim in ulei putin carnea de vita , o scoatem intr-o farfurie, calim ceapa si usturoi, adaugam carnea peste ceapa si adaugam restul ingredientelor mai putin rosiile,adaugam supa de vita(stock) si fierbem pana sa face carnea(50 min-1 h), apoi punem rosiile , mai fierbem putin si dupa aceea spaghetele si restul ...

marius (anonim)
26 februarie 2011 09:09

da ca voua vi se face carnea de vita in 15 minute !?eu sant un idiot care o tine la fiert minim 1 ora !oare voi o mancati dupa 15 minute ???pofta buna....

Ne găsești pe