Daca vrei sa aduci in bucataria ta macar putin din aerul sarat de mare si din atingerea fina a nisipului de pe plaja, prepara aceasta reteta "litorala" de spaghete cu scoici. Aromele marine se vor combina ideal pentru a te purta, usor, usor, catre o insula tropicala insorita!
Spaghete cu scoici
Ingrediente:
- 150 g de bacon, tocat |
Preparare:
1. Intr-un vas adanc acoperit, incepe sa incalzesti suficienta apa pentru a gati spaghetele. Intre timp, gateste baconul intr-o tigaie la foc mediu, amestecand des. Adauga usturoiul dupa 5 minute si gateste pana cand baconul a capatat nuanta maronie, cam 8-10 minute. Scurge grasimea, pastrand doar 2 linguri in tigaie.
2. Cand apa fierbe, adauga spaghetele si gateste, neacoperit, pana cand se inmoaie, cam 10 minute. Intre timp, adauga supa de pui, scoicile cu tot cu sos si maslinele, in tigaia cu bacon. Da amestecul in clocot la foc mare, apoi acopera si mentine caldut.
3. Scurge bine pastele si pune deasupra lor tonul si amestecul de scoici. Serveste portii generoase si nu te zgarci la patrunjel! Fireste, nu uita nici de lamaie!
Savureaza aceste spaghete cu scoici fara sa-ti fie frica de silueta! In fond, italienii ne-au invatat sa ne bucuram de fiecare masa si datorita lor te lasi purtata usor de valurile marii culinare!